Directie CNBB en Horeko
Directie CNBB en Horeko Marvin van Dongen

CNBB neemt belang in horecasoftware Horeko

26 september 2019 om 10:32 Nieuws Deel je nieuws

Softwareontwikkelaar voor de horeca Horeko zet in op versnelde groei. Dankzij een investering van CNBB Venture Partners kunnen nieuwe stappen worden gezet in productontwikkeling en professionalisering. CNBB ziet in Horeko een sterke speler in de horecabranche in Nederland en België.

Het partnership met CNBB luidt de volgende fase van groei in voor Horeko. CNBB neemt een minderheidsbelang in Horeko en richt zich op strategische ondersteuning. “Horeko heeft een sterke positie opgebouwd in een markt waar veel aan het veranderen is”, zegt Lucas Brentjens, partner bij CNBB. “We geloven dat het bedrijf de toenemende vraag naar digitalisering kan invullen en hiermee leider kan worden in het horecasegment. We kijken ernaar uit om Horeko te ondersteunen bij het opschalen naar de volgende fase.”

Voor Horeko betekent dit dat ze de komende tijd een flinke slag zullen slaan in productontwikkeling, marketing en professionalisering. Marvin van Dongen, die het keukenmanagementsysteem van Horeko ooit op zijn studentenkamer bedacht, heeft vanaf het begin zijn kennis van software met enthousiasme voor de horeca gecombineerd: “De trend van professionalisering en automatisering heeft zich de afgelopen jaren voor onze ogen ontwikkeld. Met de support van CNBB kunnen we nu stappen maken die passen bij onze ambitie. Ons potentieel is zeker groter dan de lage landen.”

De investering door CNBB gaat gepaard met een wijziging in management. Daan Stoter neemt eind dit jaar afscheid als commercieel directeur, waardoor Marvin van Dongen de algemene eindverantwoording krijgt.

Horeko heeft in de voorbije 10 jaar een sterke positie verworven als softwareontwikkelaar voor keukenmanagement en personeelsplanning, specifiek voor de horeca. De cloud-based software in combinatie met eigen keukenschermen maakt het pakket toegankelijk voor elke horecazaak. Van lokale restaurants en grandcafés tot grote internationale organisaties als Landal Greenparks en IKEA. “Wij bieden een totaaloplossing én onze software is vanaf dag 1 specifiek voor de horeca ontwikkeld. Software is onze passie, maar horeca zit in ons bloed!”

CNBB heeft in de afgelopen jaren investeringen gedaan met software als gemene deler. De gezichten achter CNBB zijn Arco van Nieuwland en Lucas Brentjens – samen verantwoordelijk voor Exact en Yuki. Hun intentie is softwarebedrijven te faciliteren in hun groeiambitie door strategische investeringen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie