Afbeelding
Mondriaanhuis

Mondriaanhuis viert hele maand het 25-jarig bestaan

25 september 2019 om 13:13 Kunst

AMERSFOORT Het Mondriaanhuis bestaat 25 jaar en dat wordt in oktober gevierd. Ter gelegenheid van het jubileum opende woensdag de tentoonstelling 25x25x25, met werk van 25 kunstenaars die werden geïnspireerd door Mondriaan. Daarnaast organiseert het museum vanaf 25 september tot en met 31 oktober diverse jubileumactiviteiten voor jong en oud  Eén van de speciale acties is gratis toegang voor iedereen die vijfentwintig jaar is.

Vandaag (woensdag 25 september) om 14.00 uur en op zondag 6 oktober om 11.30 uur bieden de Amersfoortse Stadsgidsen een stadswandeling over Mondriaan aan. Een speciale kinderwandeling wordt georganiseerd op zondag 20 oktober om 14.00 uur. Reserveren voor de Mondriaanwandelingen is noodzakelijk en kan via www.amersfoortsegidsen.nl.

INTERVIEW Op zondag 6 oktober vindt in het Mondriaanhuis een gesprek met kunstenaars plaats. Frits Nolte - zelf beeldend kunstenaar - stelt vragen aan drie deelnemers aan de expositie 25x25x25. Kunstenaars Janine Eshuis, Anja Radakovic en Jimi Kleinbruinink worden geïnterviewd over hun werk en hun relatie tot Mondriaan. Het publiek mag natuurlijk ook vragen stellen. Het kunstenaarsgesprek is gratis bij museumbezoek en vindt plaats van 15.00 tot 16.00 uur in het Doe-het-zelf-atelier.

Vanwege het jubileum heeft het Mondriaan Charlotte Rixten, directeur van collega-instelling Villa Mondriaan in Winterswijk uitgenodigd om een gastrondleiding te geven. Deze speciale rondleiding vindt plaats op vrijdag 11 oktober om 13.30 uur. Daarnaast krijgen de kinderen van weekendschool Petje Af een snelcursus rondleiden van museumdocenten. Na deze training zullen de kinderen een aantal rondleidingen verzorgen in het Mondriaanhuis.

SCHILDERWORKSHOP Op vrijdag 11 oktober vindt van 10.30 tot 12.30 uur de workshop 25x25 plaats. In deze schilderworkshop voor volwassenen maken de deelnemers, net als de kunstenaars van tentoonstelling 25x25x25,  een werkstuk van 25x25 centimeter geïnspireerd op Mondriaan. De kosten zijn 24 euro (inclusief materialen en zes kunstkaarten). Aanmelden via educatie@mondriaanhuis.nl.

KINDERWORKSHOPS Van maandag 21 tot en met vrijdag 25 oktober (de herfstvakantie in de regio midden) organiseert het Mondriaanhuis dagelijks van 14.00 tot 15.30 uur een creatieve kinderworkshop in het Doe-het-zelf-atelier.
Meer informatie is te vinden op de site van het Mondriaanhuis.

Van 25 september t/m 31 oktober is het Mondriaanhuis gratis toegankelijk voor iedereen die vijfentwintig jaar is. Toegang op vertoon van een identiteitsbewijs. 

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie