Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Raadslid Sanders weg bij D66

25 september 2019 om 07:44 Politiek

AMERSFOORT Noëlle Sanders verlaat de fractie van D66 Amersfoort en zal haar lidmaatschap van D66 na 26 jaar opzeggen. ,,Ik kan mij niet langer verenigen met de standpunten van mijn partij, we zijn uit elkaar gegroeid", aldus het raadslid in een statement.

In de afgelopen drie raadperiodes kwam Sanders met veel voorkeurstemmen in de gemeenteraad van Amersfoort. Sanders concludeert dat zij als volksvertegenwoordiger steeds minder haar idealen en de werkelijkheid van haar achterban tot uiting kon laten komen.    

,,Met name op de woningmarkt wil ik meer en verdergaand ingrijpen. Vanuit mijn vak maak ik dagelijks mee dat mensen in onze stad geen betaalbare woning kunnen vinden." Ook het sociale gezicht wil het raadslid meer tot uiting laten komen.

Noëlle Sanders blijft raadslid en zal onder de naam Lijst Sanders zitting nemen in de gemeenteraad van Amersfoort.

REACTIE D66 ,,De fractie van D66 betreurt haar besluit uiteraard zeer'', meldt fractievoorzitter Tyas Bijlholt van D66 in een eerste reactie. ,,Noëlle Sanders zal per direct geen deel meer uitmaken van de fractie van D66 Amersfoort. De fractie dankt Noëlle voor haar inzet in de afgelopen periode.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie