DJ Workshop voor kids.
DJ Workshop voor kids. djproducer.school

Dit is er de komende week te doen in de stad

25 september 2019 om 12:39 Activiteiten

AMERSFOORT De Stad Amersfoort plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

26 september 2019

Hoogland

[Digitaal Hulpplein
[10:00-12:00 Engweg 7
De vrijwilligers van Bibliotheek Hoogland staan klaar om gratis hulp en advies te geven op digitaal gebied. Een eigen tablet, telefoon of laptop meenemen is handig; in sommige gevallen zijn inlognaam en wachtwoord nodig.

Amersfoort

[Open dag Boldershof
[10:30-15:00 Boldershof 2
Boldershof opent haar deuren voor iedereen die de ouderenzorglocatie willen bezichtigen. Tijdens de open dag krijgt de bezoeker een rondleiding langs de verschillende appartementen en zorghotelstudio's met uitleg over de woonmogelijkheden. Aanmelden is niet nodig. Ook voor tijdelijk verblijf kan men hier terecht.

[Alzheimer Café
[19:00-21:00 Weberstraat 2
Dementie en rechtsbescherming; de zaken regelen voor als de patiënt of een familielid dit niet meer zelf kan; wie moet en mag de belangen behartigen? Notaris Emmy Greeve geeft in het Klokhuis informatie en tips. Toegang gratis.

27 september 2019

Amersfoort

[Expositie met werk van Pia Plas
[15:00 Zwaaikom 21
Een nieuwe expositie in het minimuseum van Kringloopcentrum Amersfoort, waar Pia Plas een kleine keuze uit haar werk zal laten zien. Door de jaren heen groeide haar interesse voor geometrische kunst, die ook van pas kwam bij een paar jaar werken als vrijwilliger in het Mondriaanhuis. Inmiddels heeft ze deelgenomen aan een groot aantal exposities en aan activiteiten als de Kunstkijkroute en Vreemde Gasten.

[Pauline Broekema
[19:30 Pothstraat 16
ImprEssie presenteert de voorstelling: De Dochter van Meijer (try-out) Pauline Broekema is als geen ander in staat om het onnoembare te schilderen in verhalen. De voorstelling is gebaseerd op haar boek Het uiterste der zee. Pauline was 34 jaar verslaggever bij het NOS- Journaal. In januari 2019 nam zij afscheid. Een kaartje reserveren kan via essie@impressie.org.

[Fluit en orgel
[20:00 Heiligenbergerweg 64
Elisabeth Hopman speelt samen met Harry van Wijk een programma van kamermuziek voor fluit en orgel. Het concert is gratis te bezoeken. Na afloop zal er een collecte zijn.

28 september 2019

Amersfoort

[Nazomermarkt Nieuwe Kerk
[10:00-15:00 Leusderweg 110
Een nazomermarkt rond de Nieuwe Kerk en in het Nieuwe Kerkehuis. Er zijn allerlei spellen waarmee de kinderen zich kunnen vermaken en er is van alles te koop zoals curiosa, boeken, elektronica, speelgoed en kleding. De opbrengst gaat naar een goed doel.

[Burendag
[10:00-15:00 Dorresteinseweg 49
Burendag De Eemgaarde met van alles te koop, zoals sieraden en kaarten gemaakt door de bewoners voor het goede doel. Tevens gebreide attenties om cadeau te doen wat ten goede komt voor Het rode Kruis. [Lezing Kattentaal
[13:30 Wielewaalstraat 19
Meer weten over kattencommunicatie dankzij deze lezing met veel beeldmateriaal. Na afloop is een (gesigneerd) exemplaar van het boek 'Kattentaal- Wat vertelt mijn kat' met korting te koop. Toegang bedraagt 17,50 euro, inschrijven op www.analyzecat.nl.

[Burendag wijk Koppel
[14:00-17:00 Meridiaan 39
Dit jaar is het vijftig jaar geleden, dat het gebouw van het Apostolisch Genootschap aan de Meridiaan 39 in de wijk Koppel in gebruik werd genomen. Om dit te vieren zijn er hapjes en drankjes, muziek, oud-Hollandse spellen en een kleine tentoonstelling.

[Storytrail stadswandeling
[14:00 Hof
Een avontuurlijke ontdekkingsreis vol sagen, legenden en historische verhalen met de vertellers van theatergezelschap Stadsavonturen. Dwalend door de eeuwenoude binnenstad beleven wandelaars het ene na het andere sterke verhaal. Reserveren is nodig: storytrail.nl.

[Share and Live bijeenkomst
[19:00 Paladijnenweg 251
Share and Live houdt maandelijks inspirerende en hoopvolle avonden met serieuze thema's over diverse soorten worstelingen van de mens. Tweede Kamerlid Z. El Yassini vertelt hoe hij zich ontworstelt heeft aan een kansarm milieu. Het thema van de avond is: 'Kansloos, of toch niet?' Iedereen is welkom.

[Voorstelling Teatro Obstinato
[20:00 Zuidsingel 45
Tragikomisch maskerspel over ouder worden. Zie de website Teatro-Obstinato.nl. Reserveren door te bellen of te mailen naar: Mariël Storm: Jelte59@gmail.com, tel. 06-13789606.

Binnenstad

[Muzikaal Reizen
[20:00 Valkestraat 6
Roald van Dillewijn uit Amersfoort en TraumaSutra (NL/BE) waren vorig jaar te beluisteren bij KaalStaart. Nu aan het voorafgaande weekeinde spelen zij in De Werkplaats. Roald van Dillewijn is een geluidskunstenaar die in zijn werk altijd op zoek is naar creatieve manieren om nieuwe klanken te maken. TraumaSutra is een muzikaal trio uit Amersfoort en België.

29 september 2019

Amersfoort

[DJ Workshop voor kids
[12:00 Eemlaan 100
Kinderen van 7 tot en met 12 jaar leren de basis van het DJ'en bij Zandvoort aan de Eem dankzij de dj/producer-school. Alle kinderen krijgen de beschikking over een eigen dj-set. Ze gaan zelf aan de slag met de knoppen van de dj-set. Ze leren naast mixen en beatmatchen ook scratchen en andere tricks. Kaarten: www.djproducer.school.

[Knopjesmuseum open
[13:00-17:00 Vanadiumweg 4
Het Knopjesmuseum in de Insteekhaven is geopend. Het schip is slechts enkele weken in de stad en heeft een beperkte openstelling. Het Knopjesmuseum gaat over het sterke verhaal dat ons dagelijks omringt, maar onze nieuwsgierigheid allang niet meer wekt. Voor volwassenen, geschikt vanaf 10 jaar. Entree 7,50 euro.

[Theatervoorstelling Teatro Obstinato
[14:30 Zuidsingel 45
Zie 28 september.

[Concert Linnet v/d Wal, VlinderHuys
[14:30-17:00 Barchman Wuytierslaan 51
Concert Linnet van der Wal and the Lifeheart Brothers: 'Songs for a new world'. Linnet werkte onder andere samen met Herman van Veen en Sven Ratzke. Voor deze middag heeft ze een serie eigen liedjes gekozen. Kosten: 12 euro, info en aanmelden: www.linnetvanderwal.nl, linnetvdwal@hotmail.com, tel. 06-42141940.

Amersfoort

[Soulboat (dansfeest 30-plus)
[15:00-20:00 Kleine Koppel 17
Dansen, eten en drinken voor 30-plussers, dat is Soulboat. Iedere laatste zondag van de maand dansmuziek vanaf de jaren '70. Het uitgebreide buffet zit inbegrepen in de entreeprijs van 10 euro. Kaartverkoop aan de deur of via de Facebookpagina.

1 oktober 2019

Amersfoort

[Verkoop handwerkclub
[10:00-15:00 Paladijnenweg 275
In De Koperhorst is er op de woensdagmiddag een handwerkclub. De club is zowel toegankelijk voor bewoners als niet-bewoners. Tweemaal per jaar wordt een verkoop georganiseerd. De opbrengst gaat naar de 'Vrienden van De Koperhorst'.

[Koffieconcert: Reis door de tijd
[14:30 't Zand 37
Na een succesvol eerste seizoen is pianist Wouter Harbers alweer begonnen aan zijn tweede serie koffieconcerten in de Sint Aegtenkapel in Amersfoort. Op 7 oktober is het volgende concert. Het thema: "Van Bach tot Einaudi; een reis door de tijd". Hoor hoe de muziek zich in de loop der eeuwen ontwikkelt en hoe componisten inspiratie opdoen uit elkaars werk. De toegang is gratis; na afloop is er een collecte. Het concert begin om 14:30u en duurt ongeveer een uur. Er is koffie verkrijgbaar vanaf 14:00; de zaal is open vanaf 14:10u. Vanwege de grote belangstelling is reserveren verplicht! Stuur dus een mailtje naar info@wouterharbers.nl of bel 06 - 2676 3338 (spreek bij geen gehoor een bericht in met uw reservering. We bellen u zo snel mogelijk terug). Deze reeks koffieconcerten is een sociaal initiatief van Stichting Gouden Dagen en pianist Wouter Harbers en wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Bouwbedrijf Schoonderbeek.

2 oktober 2019

Amersfoort

[Op zoek naar bezieling als je ziek bent
[10:00 Regentesselaan 39
Wat bezielt je?' Op zoek naar bezieling als je ernstig ziek bent (geweest) Bezinningsgroep vanaf 2 oktober 2019 in het Toon Hermans Huis Amersfoort (THHA) 'Wat bezielt je?' is de vraag die centraal staat tijdens zeven bijeenkomsten, die vanaf woensdagochtend 2 oktober aanstaande plaatsvinden in het Toon Hermans Huis Amersfoort (THHA). Belangstellenden die met kanker te maken hebben kunnen dan deelnemen aan een bezinningsgroep over bezieling als je ernstig ziek bent (geweest). De gespreksgroep wordt begeleid door Karen Rutgers, psycho-oncologisch therapeut van het THHA.

Amersfoort

[Bingo in Buurthuis De Groene Stee
[12:00 Wiekslag 92
Op woensdag 2 oktober houdt De Groene Stee aan de Wiekslag 92 een grote bingo met mooie prijzen. Tijd: 14.00 tot 16.00 u. Zaal is open om 13.30 u.

Amersfoort

[Fietstocht groen Amersfoort
[14:00 Stationsplein 41
Amersfoort had in 2007 de eretitel groenste stad van Europa. Tijdens deze fietstocht van 27 km laat ik u zien dat deze titel heel terecht is, ook nu nog 12 jaar later. Wij blijven de gehele tocht binnen de stadsgrenzen van Amersfoort en doen daarbij alle buurten aan. U zult regelmatig versteld staan over de kwaliteit van het groen en de schoonheid van het stadslandschap. De tocht wordt onderbroken voor een kop koffie/thee met iets lekkers erbij. Opgeven voor woensdag 2 oktober 9 uur per mail ahontspannu@gmail.com. Kosten € 11,- p.p. Meer informatie www.ahontspan.nu

Amersfoort

[Textielles
[14:30
Nieuwe kinderen zijn welkom bij de textielles van Crea Ria. We gaan stof bedrukken om een cadeautje leuk mee in te pakken. Voor meer informatie en aanmelden: www.crearia.nl

3 oktober 2019

Amersfoort

[Beeld-Bank-Buurtfeest Wachter (De Ploegh)
[16:00 Coninckstraat 58
24 januari 2019 kwam wethouder van cultuur Fatma Koser Kaya kennismaken met LKG De Ploegh, èn vertellen dat het beeld van Rob Schreefel 'Wachter' voor LKG De Ploegh aan de Coninckstraat door de gemeente was aangekocht met hulp van het K.F.Heinfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds, en dankzij brede steun in de buurt. Wachter blijft dus. Rob Schreefel heeft m.b.v. het buurtbudget ook nog een bankje (voor twee jaar in bruikleen) geplaatst. Dus: alle reden voor een feestje. Beeld-bank-buurtfeest rond Wachter op 3 oktober 2019 vanaf 16 uur U bent van harte welkom!! Programma: - Ontvangst met muziek bij De Ploegh Cultuurhuis Flint Coninckstraat 58 - Opening door Harold Warmelink (directeur theater Flint) en Adriana Nichting (vz. De Ploegh) - Rob Schreefel en de weerbarstigheid van steen - Dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan beeld en bank, m.n. ook Marieke Robijn - Pak uw steen op en wandel: met de muziek mee de galerie in - Hapje en drankje, filmpjes/beelden van steen etc.

Amersfoort

[Kind in zijn Kracht ~weerbaarheidstraining
[16:30 Zangvogelweg 152
Wat als je kind verlegen is, zich niet goed een houding weet te geven, zich anders gedraagt dan bij hem of haar past (snel boos, verdrietig, de clown uithangen, enz.), gepest wordt of zelf pest, er meer in zit dan eruit komt, moeilijk vindt om vriendjes te maken... M.a.w. niet echt in zijn of haar kracht staat. En wat zou je het gunnen om je kind gelukkig te zien, met zelfvertrouwen en om hem of haar te zien stralen vanuit de kern. Dan hebben wij een hele mooie training van 8 lessen ontwikkeld waarbij we graag spelenderwijs een stukje op het pad van je kind willen meelopen. Hier zijn verschillende disciplines in verwerkt zoals rots en water, mindfulness, kinderyoga, meditatie, lichaamswerk, nlp, sport en spel enz. De kinderen die ze voorgingen hebben mooie persoonlijke ontwikkelingen gemaakt en er tot op heden nog profijt van. Wij vinden dat ieder kind het waard is om te laten zien wie hij werkelijk is! Info en aanmelden via www.beleefhypnotherapie.nl/programma

Amersfoort

[De spons - grenzeloze migratie?
[19:30 Paladijnenweg 251
Regelmatig worden we geconfronteerd met vragen over de verhuizing van individuen en groepen mensen. Toch is migratie van alle tijden en plaatsen. In deze lezing van de Volksuniversiteit Amersfoort gaat geograaf Kees Boerhout in op factoren die een rol spelen bij migratieprocessen. Welke motieven hebben mensen om zich te verplaatsen? Wat zijn de gevolgen? Waarom wordt de ene groep makkelijker opgenomen dan de andere? Een verhelderende avond over een controversieel onderwerp.

Amersfoort

[iXpire-lezing in Kruispunt Joël Aerts
[20:00 Terschellingkade 22
Heeft u duidelijke doelen? Voor thuis of op het werk? Voor uzelf of voor uw gezin? Wilt u bewust met uw tijd om gaan en meer richting geven aan uw toekomst? Op 3 oktober 2019 nodigen wij u graag uit voor alweer de 4e iXpire! Het belooft net als vorige keren, weer een bijzondere avond te worden met een gevarieerd programma. Onze gastspreker voor deze avond is Joël Aerts - bekend van het boek 'Ontwikkel je leiderschap'. Op deze avond krijgt u verschillende ideeën en tips hoe invulling te geven op bovenstaande vragen. We sluiten af met de gezellige netwerk-borrel waar u met andere gasten uit Amersfoort-Noord kan kennis maken en napraten. Joël geeft vaak met Ben Tiggelaar lezingen, het belooft een spektakel te worden. Aanmelden kan hier: https://www.ticketkantoor.nl/shop/ixpireIV en meer info via: http://www.ixpire.nl

Amersfoort

[Tejaterthuis speelt DE VERRASSING
[20:30 Nieuwstraat 17
De Verrassing Twee vrouwen gaan in de aanval om hun gezamenlijke ex een hak te zetten...of is wraak niet zoet genoeg Spel: Annelies Kaan en Elisabeth Loot Verlee Regie: Howard van Dodemont Speeldata: 3-5-6-10-11-12-13-17-18-19-20-26-27 oktober Aanvang 20.30 uur. Zondag 14.30 uur Entree € 15,- koffie en een consumptie inbegrepen Nieuwstraat 17, Amersfoort Reserveren: 033-4632134 www.tejaterthuis.nl

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie