Afbeelding
Politie Amersfoort

Politie zet op Jan van Riebeeckpad scooters op de rollerbank

24 september 2019 om 13:48 Overig

AMERSFOORT De politie heeft dinsdagochtend 24 september een scootercontrole uitgevoerd langs het Jan van Riebeeckpad. In korte tijd zijn relatief veel bromfietsen gecontroleerd. Er werd onder andere gecontroleerd op constructiesnelheid, gladde banden, remmen, plaats op de weg en of de bestuurder überhaupt wel een rijbewijs had.

Er zijn ongeveer dertig bromfietsen op de rollerbank gezet. Daarvan waren tien bromfietsen waarvan de constructiesnelheid te hoog lag. Die bestuurders kregen naast een boete ook een WOK-status op de scooter zelf. De bestuurder moet in dat geval dan de scooter opnieuw laten keuren bij een RDW-station.

Naast de snelheid is er bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs, rijden op het fietspad, gladde banden, lekke uitlaat en het negeren van een stopteken. Die laatste bestuurder kon, nadat hij een gegeven stopteken negeerde, rekenen op een forse boete waarvan een Officier van Justitie de hoogte nog moet bepalen. Een motorrijder kon hem later alsnog achterhalen.

Naast bekeuringen zijn er toon-regelingen getroffen, zodat de bestuurder een kans krijgt om binnen 28 dagen het euvel te verhelpen, zodat een bekeuring voorkomen wordt. Ook zijn er veel waarschuwingen gegeven voor allerlei kleine feiten of als iemand meerdere zware overtredingen had gepleegd.

Afbeelding
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie