Piranhas
Piranhas De Lieve Vrouw

Filmprogramma De Lieve Vrouw 26 sep t/m 2 okt

24 september 2019 om 10:37 Kunst Deel je nieuws

PREMIÈRES & NIEUW

PIRANHAS | CLAUDIO GIOVANNESI
Zes tieners willen het maken in de Napelse misdaadscene. Ze aarzelen niet om te schieten om de controle over de buurt over te nemen. Dit schokkende portret beleefde de wereldpremière op het Filmfestival van Berlijn 2019 en won de Zilveren Beer voor Beste Scenario.

THE SWALLOWS OF KABUL | ZABOU BREITMAN, ELÉA GOBBÉ-MEVELLEC

In de zomer van 1998 ligt Kaboel in puin. Toch gaat het dagelijks leven in de door de Taliban bezette stad door. De twee jonge geliefden Mohsen en Zunaira proberen het beste te maken van het feit dat hun vrijheid drastisch is ingeperkt. Een prachtige meeslepende animatie, gebaseerd op het gelijknamige boek van de Algerijnse schrijfster Yasmina Khadra.

> Ook te zien op Picl

DE PATRICK | TIM MIELANTS

De ouders van Patrick runnen een naturistencamping. Als vader opeens sterft, is Patrick’s grootste zorg dat zijn favoriete hamer kwijt is. Dit vreemde familiedrama is verpakt als een zoektocht naar zin en onzin van het leven.

SPECIALS

DE NEDERLANDSE FILMNACHT

VR 27 SEP 21:00 UUR

INSTINCT | HALINA REIJN

In het intense regiedebuut van Halina Reijn spelen Carice van Houten en Marwan Kenzari een psychologe en haar manipulatieve patiënt in een tbs-kliniek. Ondanks haar kennis en ervaring raakt ze verstrikt in een spannend machtsspel.

> De film wordt ingeleid door Filmkrant journalist Joost Broeren-Huitenga en er is een filmquiz na afloop!

RETROSPECTIEF

MA 30 SEP 20:15 UUR

SOLARIS (1972) | ANDREJ TARKOVSKI

Met 'Solaris' begaf Tarkovski zich op het terrein van de sciencefiction. Geen flitsende ruimtegevechten, maar een meditatie en existentieel drama over menselijkheid en liefde.

> Bekijk het hele filmprogramma op www.lievevrouw.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie