Afbeelding
Mathieu Klomp/Albert Dros

Eigen theaterprogramma Lieve Vrouw: 'Plastic Soep in de Eem'

23 september 2019 om 16:39 Podiumkunsten

AMERSFOORT Voor het eerst in haar 30-jarig bestaan presenteert De Lieve Vrouw een eigen actueel programma in haar theater. Op maandag 14 oktober werpen deskundigen, ondernemers én kunstenaars een theatrale blik op het plastic probleem in 'Plastic Soep in de Eem'. Tickets voor het event zijn nu te koop voor 10 euro.

Waar de oceanen klotsen van het plastic, lopen de media over van informatie, discussies en mogelijke oplossingen voor dit onoverzichtelijke probleem. Kunst, actualiteit en debat komen samen in een theatrale avond die je inspireert om anders om te gaan met plastic. Presentatie is in handen van 'Vroege Vogels'-presentatrice Milouska Meulens.

Oprichter en directeur van de Plastic Soup Foundation, Maria Westerbos vertelt over de gevolgen van het toenemende gebruik van plastics, microbeads (microplastics) en onderzoek in relatie tot onze gezondheid. De afvalvrije Amersfoortse zussen Nicky en Jessie Kroon vertellen uit eigen ervaring hoe je (micro)plastics kunt vermijden en bloggen live on stage.

Maar naast een blik op de actuele ontwikkelingen, werpt het event ook blik op de artistieke inspiratie die het thema biedt. De Utrechtse componist Stef Veldhuis, zette de schoonheid van de wereldzeeën centraal in 'Music by Oceans'. Deze compositie maakte hij in samenwerking met oceanograaf Erik van Sebille. Ook te gast is de in Amersfoort geboren en getogen theatermaker Judith Hofland. In 2019 maakte ze voor Oerol 'Plastic Revanche'; een theaterprogramma naar aanleiding van de containerramp begin dit jaar in het Waddengebied. Muzikale omlijsting is er van singer-songwriter Roos Blufpand. Als ambassadeur van de Plastic Soup Foundation leeft en werkt zij zo duurzaam mogelijk.

Tot slot sluit de uit Leusden afkomstige beeldend kunstenaar Mathieu Klomp aan. Internationaal is hij doorgebroken met zijn werk van gesmolten plastic. Hij staat paradoxaal genoeg stil bij de schoonheid van plastic. Speciaal voor het campagnebeeld van 'Plastic Soep in de Eem' vervaardigde hij de Onze Lieve Vrouwentoren uit plastic. Het op schaal gemaakte object is 2,5 meter hoog en sinds donderdag 5 september te zien in het café van De Lieve Vrouw.

De Lieve Vrouw maakt het programma in het kader van haar dertigste verjaardag. Meer info op www.lievevrouw.nl/30

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie