Afbeelding
Amersfoort Bockbier Festival

Amersfoorts Bockbier Festival 'intiem en bijzonder'

23 september 2019 om 11:20 Evenementen

AMERSFOORT Dit jaar vindt alweer de zevende editie van het Amersfoorts Bockbier Festival plaats. Van vier tot en met zes oktober zullen ruim tweeduizend (bock)bierliefhebbers het begin van de herfst vieren en genieten van bockbieren aan de voet van de Onze Lieve Vrouwetoren. ,,De intieme sfeer en de fijne aankleding van de binnenstadtuinen blijft elk jaar erg in trek", schrijft de organisatie.

Tijdens het evenement worden de tuinen van de Krankeledenstraat en de ruimte aan de voet van de Onze Lieve Vrouwetoren omgetoverd tot biertuin. Hier worden meer dan 25 bijzondere bockbieren getapt in een speciaal 2019 Amersfoorts Bockbierglas. Aan de linkerkant van de toren betreden bezoekers een met tenten overdekt, warm aangekleed evenemententerrein. Daar draait het allemaal om het bijzondere seizoensbier. Tijdens het evenement zijn er verschillende liveoptredens op de Boothill Live Stage. Achter de toren wordt er een podium opgebouwd waar lokale en minder lokale bands komen optreden. Tussen de bands door zorgen verschillende dj's voor de muzikale omlijsting. 

PRIMEUR Een primeur voor het festival is de 1 procent bock. Dit bier met maar 1 procent alcohol is een tegenhanger van de seizoensbieren die zich kenmerken door een zwaarder alcoholpercentage. De Ristretto Microbock is een brouwsel van Rock City Brewing. De Amersfoortse brouwerij die al sinds het begin van het festival haar bieren tapt op het evenement. Hoe het alcoholpercentage zo laag wordt gehouden is geheim. ,,De hoeveelheid alcohol is voor mij net zo spannend, dat laat ik deze week in een lab dubbelchecken", zegt Koen Overeem, brouwer van Rock City Brewing.

Kaartjes zijn te bestellen op www.amersfoortsbockbierfestival.nl. Een ticket kopen kan voor één dag of voor het hele weekend. Mochten er nog kaarten beschikbaar zijn, kunnen deze ook bij de ingang van het festival worden aangeschaft.

Afbeelding
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie