Afbeelding
Presstigieux/Jantje Beton

Twee Amersfoortse winnaars op NK Stoepranden

23 september 2019 om 08:20 Recreatie

AMERSFOORT Na een spannende landelijke finale kwamen uit vijf verschillende leeftijdscategorieën Nederlands kampioenen Stoepranden uit de bus. Na een daverend succes vorig jaar in Rotterdam, was dit jaar de Wagenwerkplaats in Amersfoort de locatie voor het kampioenschap; zowel kinderen als volwassenen werden als echte helden ontvangen. De amersfoortse dielon won in de categorie 11 tot en met 14 jaar en Karen deed dit in de categorie 25 tot en met 75 jaar.

Het NK Stoepranden is een initiatief van Jantje Beton en werd dit jaar georganiseerd in samenwerking met Buurtsportcoach Amersfoort. Het kampioenschap is bedoeld om kinderen en hun ouders te laten genieten van actief bezig zijn in de buitenlucht. Jantje Beton wil laten zien hoe makkelijk spelen in de buurt is en daarmee buitenspelen stimuleren. Duizend deelnemers, van jong tot oud, deden in verschillende categorieën letterlijk een gooi naar de titel. In de afgelopen maanden streden meer dan achtduizend kinderen uit dertig gemeentes door het hele land in lokale voorrondes voor een finaleplek.

Het NK Stoepranden wordt mede mogelijk gemaakt door de grootste stoeprandenleverancier van Nederland, Struyk Verwo Infra.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie