Judith Jamin speelt op 6 oktober in De Observant
Judith Jamin speelt op 6 oktober in De Observant De Harpschuur

Ontbijtconcert met harpiste Judith Jamin

23 september 2019 om 08:04 Muziek Deel je nieuws

Op zondag 6 oktober om 9.30 uur speelt Judith Jamin in De Observant. Terwijl het publiek geniet van een uitbereid ontbijt, speelt Jamin oude en nieuwere muziek op twee verschillende harpen. Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar via www.observant.nl

Judith Jamin (Maastricht, 1968) studeerde harp bij Edward Witsenburg aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en bij Erika Waardenburg in Utrecht. Daarnaast volgde zij lessen bij Germaine Lorenzini (Lyon). Tevens nam zij deel aan diverse masterclasses.
Na haar studie is Judith zich vooral gaan toeleggen op het spelen van kamermuziek in diverse bezettingen. Met fluitiste Francien Post vormt zij al sinds hun studietijd aan het Utrechts Conservatorium een duo.
Judith is een veelgevraagd harpiste bij diverse koren in het hele land. Daarnaast is zij verbonden aan Het Nederlands Begeleidingsorkest dat koorbegeleidingen door het hele land verzorgt. Ook als soliste is Judith regelmatig met dit orkest te horen.

Tijdens het ontbijtconcert bespeelt Judith twee van haar harpen.

Het eerste gedeelte beslaat muziek tot 1860 (o.a. van Telemann, Parry en Glinka). Aangezien Judith sinds een aantal jaren in het bezit is van een prachtige originele Erard-harp uit 1857, speelt ze muziek uit die tijd het liefst op dit instrument. Het tweede gedeelte van het concert, met muziek vanaf 1900 (o.a. van Watkins en Andrès) zal Judith spelen op de moderne pedaalharp.

Als docent is Judith verbonden geweest aan diverse muziekscholen. In 2007 richtte zij DE HARPSCHUUR (www.deharpschuur.nl) op in haar woonplaats Amersfoort en sindsdien weten harpisten van alle niveaus in Amersfoort, Leusden en verdere omstreken haar te vinden.

Praktische informatie
Datum: zondag 6 oktober
Tijd: 9.30 – 11.00 uur
Plaats: De Observant, Stadhuisplein 7 Amersfoort
Kosten: 15,95 (concert, inclusief ontbijt)
Reserveren noodzakelijk: observant.nl

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie