Punaises geven elke 100 meter de gelopen afstand aan.
Punaises geven elke 100 meter de gelopen afstand aan. run033.com

Nieuw beweegrondje in Groengordel Soesterkwartier

22 september 2019 om 18:04 Overig

AMERSFOORT Het achtste beweegrondje van Amersfoort wordt donderdag 26 oktober geopend in het Soesterkwartier. Om 16.00 uur verricht sportwethouder Hans Buijtelaar de opening. Direct na de opening wordt het rondje gezamenlijk gelopen: hardlopen, joggen of wandelen. De route van bijna 3 kilometer loopt om en door de zogenaamde Groengordel Soesterkwartier met sportclubs, basisscholen, een BSO en een Cruijff-court. Kinderen kunnen het eerste deel van 1,2 kilometer lopen zonder ook maar één weg over te steken.

Sinds 2013 heeft de gemeente in samenwerking met de Marathon Amersfoort een zevental beweegrondjes uitgerold met als doel om sporten en bewegen in de openbare ruimte te bevorderen. Het rondje Soesterkwartier is voorzien van punaises, waarmee elke 100 meter en ook de richting wordt aangegeven. Gedurende de komende periode zullen ook de routes van de reeds bestaande rondjes worden geëvalueerd en waar nodig aangepast. Ook deze routes worden voorzien van een nieuw routebord en bewegwijzerd met de nieuwe afstand-punaises. Door gebruik te maken van een sportapp, is het voor hardlopers mogelijk om op elk gewenst tijdstip de competitie aan te gaan op het rondje met andere sporters.  

De onlangs gepubliceerde Vrijetijdsmonitor laat zien dat sporten in Amersfoort vooral in de openbare ruimte wordt beoefend. Ruim de helft van de inwoners sport in ongeorganiseerd verband (dus zonder clublidmaatschap) en doet dit vooral door te hardlopen of wandelen in en om de parken in de stad. In de nieuwe sportnota 'Amersfoort in Beweging', die afgelopen week is gepubliceerd, vormen de beweegrondjes één van de speerpunten in het beweegvriendelijker maken van de stad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie