Afbeelding
Politie Amersfoort

Agent wordt in gezicht gespuugd

22 september 2019 om 10:16 Overig

AMERSFOORT Tijdens een onrustige horecadienst is een politieagent in Amersfoort in zijn gezicht gespuugd. Dat schrijft een agent op social-media. De verdachte was eerder die avond opgepakt voor een mishandeling in de binnenstad. 

Jeroen van der Veer 

In de nacht van zaterdag op zondag waren er verschillende opstootjes en mishandelingen in het horecagebied rond de binnenstad van Amersfoort. Er zijn in totaal twee verdachten aangehouden voor mishandeling in twee verschillende zaken. 

Eén van de verdachten verzette zich bij zijn arrestatie en was op het politiebureau zeer opstandig. Tijdens het plaatsen van de verdachte in de transportbus naar het arrestantencomplex in Houten, spuugde de verdachte een agent in het gezicht. 

AANGIFTE Ook beledigde hij meerdere keren verschillende agenten. ,,Naast de aangifte van mishandeling, wordt er aangifte tegen de verdachte gedaan van belediging voor het uitschelden en spugen", aldus de politie. ,,De zaken worden verder onderzocht door de afdeling recherche. De aangehouden verdachten zullen zich op een later tijdstip moeten verantwoorden voor de rechter."

In de binnenstad hadden verder naar aanleiding van de ongeregeldheden meerdere personen het bevel gekregen om de binnenstad te verlaten. Hier werd door de betrokken personen gehoor aan gegeven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie