Afbeelding
RTV Utrecht/Politie Midden Nederland

Politie toont beelden van plofkraak Vathorst

19 september 2019 om 10:09 Inbraak

AMERSFOORT In de vroege ochtend van vrijdag 12 juli werden buurtbewoners van De Wouda in Amersfoort opgeschrikt door een enorme klap. Vier mannen in donkere regenjassen waren bezig met een plofkraak bij een pinautomaat van ABN Amro. Het gebeurde even na 5.00 uur. Meerdere buurtbewoners zagen kort daarna vier mannen op twee scooters met een noodgang wegrijden.

De plofkraak werd gepleegd door vier mannen gekleed in regenpakken. Op bewakingsbeelden, die de politie toonde in opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht, is te zien dat de daders op twee scooters komen. Zij probeerden eerst de uitgiftelade van de automaat open te breken. Toen dat mislukte, kwam er een koevoet aan te pas. Het lukte ze om een gat te maken waarin één van de daders explosieven duwde. Na de enorme explosie (vanaf 0:52 sec.) probeerden de daders door de verzwakte bewapening van de geldautomaat te breken. Dit mislukte, en ze waren in een mum van tijd ook weer vertrokken.

DADERS De daders droegen alle vier donkere regenkleding. Eén van de mannen droeg donkere Nike schoenen met een witte zoolrand

Wie in de weken voor de plofkraak iets verdachts gezien in de omgeving van de geldautomaat, getuige is geweest of weet wie de plofkrakers mogelijk zijn, wordt verzocht te bellen met tel. 0800-6070 of bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie