Wachten in de rij is meestal verschrikkelijk, maar bij Dorpsfeest Hoogland is alles anders.
Wachten in de rij is meestal verschrikkelijk, maar bij Dorpsfeest Hoogland is alles anders. Jeroen van der Veer

Zelfs gezelligheid in de wachtrijen voor Dorpsfeest Hoogland

19 september 2019 om 07:04 Evenementen

HOOGLAND Van donderdag 18 tot en met zondag 22 september is het evenemententerrein in Park Schothorst weer bezaaid met vrolijke en feestvierende mensen. Dorpsfeest Hoogland is al jaren een begrip in de regio en dat zal aankomende editie niet anders zijn. De organisatie is er wederom in geslaagd om enkele grote artiesten naar het feestweekend te halen en mede daarom waren alle toegangskaarten in een mum van tijd uitverkocht.

Jeroen van der Veer

Bij de kaartverkoop, die afgelopen donderdag bij dorpshuis De Neng aan de Engweg in Hoogland was, bleek dat de populariteit van het feest alleen maar toeneemt. Voor de donderdagavond waren 600 kaarten beschikbaar en voor de vrijdag- en zaterdagavond 950 stuks. Sommigen vinden de kaartverkoop op deze manier ouderwets. Zij zien liever dat je online de tickets kunt bestellen, maar dit wordt bewust door de organisatie niet gedaan.

Door de huidige manier zorgt men ervoor dat er een extra 'feestje' is, voorafgaand aan het weekend. Waar mensen wachtrijen normaal gesproken verschrikkelijk vinden, is dat bij Dorpsfeest Hoogland gek genoeg wel anders. Donderdag stonden de eerste mensen al om 7.00 uur in de ochtend in de rij, terwijl twaalf uur later pas de kaarten over de toonbank gingen. Dozen pizza's werden besteld, wachtenden dronken een drankje met elkaar en er werden liedjes gezongen.

FEESTTENT Dit allemaal deden de aanwezigen om aankomend weekend aanwezig te kunnen zijn in de feestent. Onder anderen Kris Kross Amsterdam, Snollebollekes en Martijn Fischer zullen dit jaar op het podium van Dorpsfeest Hoogland staan.

Naast al het gefeest, staat het Dorpsfeest ook bekend om de paardensport. In het weekend zijn er overdag diverse spring- en dressuurwedstrijden te bewonderen op het grote grasveld in Schothorst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie