Afbeelding
Presstigieux/Jantje Beton

Amersfoort gastheer van finale NK stoepranden

16 september 2019 om 09:39 Overig

AMERSFOORT De landelijke finale van het Nederlands Kampioenschap Stoepranden vindt zondag 22 september plaats in Amersfoort. Dit jaar werkt Jantje Beton samen met Buurtsportcoach Amersfoort op de Wagenwerkplaats aan het Piet Mondriaanplein 61. Waar vorig jaar achttien gemeenten meededen met deelnemers van 6 tot 93 jaar oud, pakt Jantje Beton het dit jaar nog groter aan.

In de afgelopen maanden streden meer dan achtduizend kinderen uit dertig gemeenten door het hele land in lokale voorrondes voor een finaleplek. Alle lokale finalisten, zeshonderd in totaal van jong tot oud, strijden tijdens de finale om de titel 'Nederlands Kampioen Stoepranden' op de Wagenwerkplaats in Amersfoort.

Stoepranden is een actief balspel, waarbij de bal precies de stoeprand aan de overkant moet raken. Het populaire balspel, ook wel kaaibanden of randje tik genoemd, wordt vaak buiten op straat gespeeld door jong én oud, waardoor het onderling contact en gezelligheid in de buurt wordt gestimuleerd. Precies waar Jantje Beton voor staat: 'stop nooit met spelen'.

De opening is om 11.00 uur en de finales vanaf 14.00 uur. Meer informatie, deelnemende gemeenten en de aftermovie 2018 op www.jantjebeton.nl/nkstoepranden.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie