Afbeelding
Archief BDUmedia

Mensen met overgewicht kunnen terecht in Amersfoort

13 september 2019 om 06:36 Zorg

AMERSFOORT Meer dan de helft van de volwassen bevolking heeft overgewicht, zo'n vijftien procent obesitas. Die mensen kunnen nu terecht in Amersfoort, Lelystad en Tiel voor een nieuw programma. Het gespecialiseerde OvergewichtCentrum helpt mensen gedurende minimaal een jaar bewust te kiezen voor een nieuwe leefstijl en deze vol te houden, ook als er aan een maagverkleining wordt gedacht. 

Het OvergewichtCentrum biedt patiënten met ernstig overgewicht begeleiding middels de meest uitgebreide aanpak in teamverband. In een programma van minimaal een jaar helpt het team de mensen 'de knop om te zetten, keuzes te maken en daar niet meer van af te stappen'. De Overgewichtapp helpt daarbij. Het gespecialiseerde behandelteam bestaat uit een internist, fysio-, oefen-, ergotherapeut, diëtist en psycholoog. 

De patiënten die kiezen voor een maagverkleining, worden tijdens het programma veel informatie verstrekt over alle voor- en nadelen van een maagverkleining. Op die manier kan er een goed doordachte  keuze worden gemaakt voor een eventuele maagverkleining. Voor en na de operatie is er de meest uitgebreide begeleiding door het team van OvergewichtCentrum, hier aangevuld met de chirurg. De operatie wordt in een ziekenhuis gedaan, waarmee actief wordt samengewerkt. Uiteraard kan dat ook een ander ziekenhuis naar keuze zijn. 


Het OvergewichtCentrum is sinds deze maand te vinden binnen Van der Valk Vitaal in Amersfoort. Daarnaast is er een vestiging in Lelystad en Tiel. Kijk voor meer informatie op www.overgewichtcentrum.nl. Op dinsdag 17 september wordt er in de locatie in Amersfoort om 15.00 uur een informatiebijeenkomst gehouden. Adres: Ruimtevaart 24. Aanmelden kan via https://www.overgewichtcentrum.nl/afspraak-maken/.

Paul Nolens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie