Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Lenaert Nicasiusspeld voor KWF-vrijwilligster Bos-Rooke

13 september 2019 om 19:30 Mensen

AMERSFOORT Burgemeester Lucas Bolsius reikte vrijdag 13 september een Lenaert Nicasiusspeld uit aan mevrouw G.J. Bos-Rooke uit Hoogland. Zij ontving de onderscheiding voor zeventig jaar inzet als vrijwilliger bij het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF).

Mevrouw Bos (1934) is kort na de oprichting van het KWF begonnen als collectant, met name in het buitengebied van Hoogland, waar zij toen woonde. In 1952 nam zij de verantwoordelijkheid voor de organisatie van de jaarlijkse collecte voor het KWF op zich en werd voorzitter van Hoogland en later districtscoördinator van Amersfoort-Noord.

Burgemeester Bolsius: ,,Mevrouw Bos is niet alleen één van de langst werkzame vrijwilligers voor KWF in Nederland, maar zolang het KWF al bestaat, is zij er al actief! Haar lijfspreuk: 'Als je ergens aan begint, dan maak je het af tot het eind' heeft zij meer dan waargemaakt."

Jarenlang was zij contactpersoon van de afdeling en samen met haar man en kinderen betrokken bij de voorbereiding, het collecteren en afsluiten van de jaarlijkse collecte. Zij werft vele collectanten en vrijwilligers. Onder haar leiding groeide het aantal vrijwilligers van 6 naar circa 258, waarvan 241 collectanten.

Bij haar afscheid als vrijwilligster van het KWF, besteedde Radio2 aandacht aan haar jarenlange inzet.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie