Wetenschapsdag in Meander

12 september 2019 om 13:33 Zorg

AMERSFOORT Meander Medisch Centrum opent zaterdag 5 oktober voor het eerst haar deuren voor jong en oud tijdens het Nationale Weekend van de Wetenschap voor een leerzaam kijkje achter de schermen van wetenschappelijk onderzoek in het ziekenhuis.

Pieternel Pasker, adviseur onderzoek in Meander: ,,Patiënten staan er vaak niet bij stil, maar naast alle zorg die wij als ziekenhuis leveren, wordt er ook veel onderzoek gedaan. Dit gebeurt bijvoorbeeld door behandelingen te testen en patiëntgegevens te analyseren. Onderzoek is belangrijk om de beste vorm van de zorg te kunnen blijven bieden. Met de Wetenschapsdag laten we zien dat er nog veel meer schuilt achter de normale werkzaamheden binnen het ziekenhuis. Deze dag is een leuke manier om publiek te informeren over de research in Meander."

DOE-DINGEN Naast een informatiemarkt, mini-colleges en rondleidingen zijn er ook vele doe-activiteiten, zoals een parcours met infuuspaal, een leerzame quiz en het spel 'Zoek de verschillen' op röntgenfoto's. Ook kunnen bezoekers zelf deelnemen aan een onderzoek waarin wordt gekeken welke invloeden licht, geluid en natuur kunnen hebben op het menselijk lichaam. De Wetenschapsdag is op 5 oktober van 11.00 tot 15.00 uur in Meander aan de Maatweg 3 in Amersfoort. Toegang is gratis.

LUSTRUM De Wetenschapsdag is onderdeel van de viering van het eerste lustrum van Meander aan de Maatweg. Eerder organiseerde het ziekenhuis al een Banenmarkt en Open dag. Later dit jaar zal een XL-Kerstdiner plaatsvinden, waarbij mensen uit Amersfoort en omgeving gezellig kunnen aanschuiven.

Meer informatie op www.meandermc.nl/wetenschapsdag.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie