Afbeelding
Politie

Politie zoekt getuigen van discriminatie in woonwinkel

9 september 2019 om 10:24 Overig

AMERSFOORT Een hoofddoek dragende vrouw is eind april ernstig gediscrimineerd. Dit gebeurde in een kassarij op maandag 29 april bij een woonwinkel aan de Euroweg. Ondanks dat het incident zich een half jaar geleden afspeelde, hoopt de politie getuigen te vinden.

Jeroen van der Veer 

Omstreeks 15.30 uur kreeg de vrouw (42) discriminerende en beledigende opmerkingen van een andere klant. Ze was in het bijzijn van twee jonge kinderen die getuigen waren van de discriminatie door de man. De vrouw deed vervolgens aangifte van belediging en discriminatie.

De politie zoekt nu naar de man met een blanke huidskleur van ongeveer 55 jaar oud. Hij is rond de 1.80 lang, gezet postuur en blond halflang haar in een zijscheiding. De man droeg een blauw shirt met lange mouwen en een donkerblauwe bodywarmer. 

In het bijzijn van de man waren een andere man en een vrouw. Deze man was ook blank, circa 1.65m lang, rond de 55 jaar en hij droeg een opvallend gestreepte trui. De vrouw was eveneens blank, grijs haar, rond de 55 jaar en rond 1.65 m lang. Zij droeg een zwarte tas met het hengsel gekruist over haar lichaam en had een lange grijze jas aan met daaronder een rode broek en witte sportschoenen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie