Hugo Graafland, Hester Ubels en Willem van der Kaaij
Hugo Graafland, Hester Ubels en Willem van der Kaaij Nienke Gorter

Taarten voor straten in Kruiskamp en De Koppel

8 september 2019 om 14:04 Nieuws Deel je nieuws

Burendag een feestje in Kruiskamp en Koppel

,,Zet je keukentafel op 28 september op de stoep, zorg voor een kan koffie en dan komen wij langs met taart”, aan het woord is Hugo Graafland, bewoner van de wijk Kruiskamp en lid van het buurtbestuur van de wijken Kruiskamp-De Koppel-Binnenstad. 

,,28 september is de landelijke burendag en zo’n tafel met koffie en gebak is bij uitstek een middel om je buren bij elkaar te krijgen.” Voegt Hester Ubels toe, zelf ook actief wijkbewoner. ,,Wanneer bewoners van de wijken Kruiskamp en Koppel zich aanmelden dan komt Willem v.d. Kaay met het mobiele terras langs om een gratis taart te bezorgen’”

De burendag wordt door Hugo Graafland en Hester Ubels ook aangegrepen om straatambassadeurs te werven. In Kruiskamp en Koppel is een groepje bewoners op initiatief van buurtnetwerker Jolande Koelewijn al met het initiatief ‘Straatambassadeurs’ gestart. In verschillende straten Kruiskamp en de Koppel zijn al straatambassadeurs actief. Hester en Hugo zetten zich beiden ook op deze manier in voor hun straat. 

Straatambassadeurs maken contact met hun burenen zorgen voor wat extra aandacht voor wie dat wel kan gebruiken.

,,Wanneer er een baby wordt geboren in de straat zorgen we voor een klein kraamcadeautje en wanneer er iemand ziek is informeren we of we iets voor die persoon kunnen doen. Het gaat om kleine gebaren en als straatambassadeur kun je zelf bepalen hoeveel tijd je er in steekt en wat je allemaal wil doen voor of met je buren.”  Aldus Graafland.  Doel is om een prettige en leefbare straat, flat of portiek te creëren, waar mensen elkaar zien. 

,,In sommige straten hebben zich twee straatambassadeurs gemeld. Dat is natuurlijk wel gezellig”. Maar ook als je de enige bent in de straat sta je niet alleen. ,,Af en toe komen alle straatambassadeurs bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren. Dat is enorm leuk. Daar krijgen we echt energie van.” 

Wilt u op zaterdag 28 september uw keukentafel buiten zetten en uw buren ontmoeten? Laat het dan weten. Wanneer u zorgt voor de tafel en wat koffie, dan komt Willem u een gratis taart brengen.

Meer informatie over straatambassadeurschap;  Hugo Graafland via h.graafland@casema of bellen naar Jolande Koelewijn 06-43 141 116 Wilt u zich aanmelden voor een gratis taart: indebuurtkkb@gmail.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie