Ontmoeting Franciscus en de Sultan
Ontmoeting Franciscus en de Sultan kerkelijk gebedenboek St. Franciscus

Oeucumenische Vredesvesper viering

7 september 2019 om 15:41 Religie Deel je nieuws

Ambassade van Vrede Amersfoort.

Opening Vredesweek 2019,

Vesperviering:

Ook dit jaar wordt in de 4e week van september (zaterdag 21 t/m zondag 29 sept.) weer de Vredesweek gehouden met een groot aantal CENTRALE en LOCALE activiteiten die aansluiten op het landelijke jaarthema van PAX ” Vrede over grenzen ”. Op zaterdagmiddag 21 sept. om 17.00 uur wordt de Vredesweek in Amersfoort geopend met een interkerkelijke Vredesvesper in de Sint Franciscus Xaveriuskerk aan het Zand 31 (3811 GB).

Gedurende deze viering zal een projectkoor Vredesliederen zingen, spelen er organisten en zijn er lezingen en overwegingen gebaseerd op het jaarthema door diverse voorgangers.

De Ambassade van Vrede Amersfoort nodigt eenieder die de Vredesgedachte in eigen kring, stad, land of wereldwijd wil uitdragen of bevorderen uit om de openings Vredesvesper mee te maken.

U bent van harte welkom op zaterdagmiddag 21 sept. Om 17.00 uur in de Sint Franciscus Xaveriuskerk aan het Zand 31.

Voor de verdere activiteiten gedurende de Vredesweek, zie onze flyers en folders die in de kerken, inloophuizen en wijkcentra voor u klaar liggen.

 

De Ambassade van Vrede in Amersfoort ook actief op een aantal momenten buiten de Vredesweek om. Zo waren er het afgelopen jaar op 4-tal plekken vertegenwoordigers van de Ambassade van Vrede aanwezig op de avond van 4 mei bij de herdenking van oorlogsslachtoffers en verzetsmensen en zijn daar bloemen namens de A.v.V. gelegd. Ook tijdens de wandel Tocht van Vrees en Hoop op vrijdag 11 oktober vanuit Kamp Amersfoort naar het NS station zullen zowel de Amersfoortse alsook de Leusdense Ambassades van Vrede herkenbaar aanwezig zijn. Aanmelding is verplicht op www.kampamersfoort.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie