Sociaal Vitaal start in Hoogland en Kattenbroek.

6 september 2019 om 15:02 Overig Deel je nieuws

Inwoners van delen van de wijken Hoogland en Kattenbroek in de leeftijd van 65 tot 80 jaar die nog niét voldoende bewegen, kunnen vanaf 5 november ervaren hoe gezond en gezellig het is om samen in beweging te zijn. Op die dag biedt de gemeente Amersfoort in samenwerking met de buurtsportcoaches en Stichting GALM een fittest aan, speciaal voor senioren die onvoldoende actief zijn. Vanaf  12 november kunnen de deelnemers vervolgens mee gaan doen aan beweegactiviteiten, met na afloop koffie en thee. Senioren die meer sociale contacten willen worden juist uitgenodigd om mee te komen doen!

Op zaterdag 14 september valt bij ongeveer 1.400 inwoners van 65-80 jaar die woonachtig zijn in de wijken  Hoogland en Kattenbroek een brief van de gemeente Amersfoort op de mat. Als aangeschreven senioren géén gebruik willen maken van het aanbod, kunnen ze dit door middel van een antwoordkaart aangeven. Met de rest van de aangeschreven groep wordt door vrijwillige enquêteurs in de week van 8 oktober contact opgenomen, om nadere toelichting te geven en vragen te beantwoorden. Mensen die interesse hebben kunnen zich dan direct opgeven voor de fittest én het programma Sociaal Vitaal.

Het Sociaal Vitaal-project is een beweeg- en gezondheidsproject voor 65-80 jarigen die aan hun fitheid, gezondheid en sociale contacten willen werken. In het programma worden naast wekelijkse bewegingslessen ook voorlichtingen gegeven over verwante onderwerpen zoals gezonde voeding, medicijngebruik en ontspanning. Het is bedoeld voor senioren die nog niet deelnemen aan een beweegactiviteit en in het dagelijkse leven te weinig bewegen.

Het streven is om twee groepen Sociaal Vitaal te starten, die wekelijks op dinsdag bewegen in Dorpshuis De Neng.

Tijdens het bewegen zorgt de docent voor een goede sfeer en na de activiteit is er gelegenheid voor gezamenlijk koffie en thee drinken. De ervaring leert dat een aantal leden van de beweeggroepen ook buiten de wekelijkse uurtjes met elkaar afspreken.

Zowel bij de fittest op 5 november als tijdens de beweeglessen is er deskundige leiding aanwezig. Bij de fittest worden bloeddruk, kracht en lenigheid gemeten. Ook is er een fysiotherapeut aanwezig. Aan het einde van de test wordt advies gegeven door de lesgevers, in welke groep deelnemers het beste mee kunnen gaan doen.

Mocht u meer informatie willen over het programma Sociaal Vitaal, dan kunt u contact opnemen met buurtsportcoach Lizzie Belt, via 033-4225100.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie