Herdenkingsstenen i/d Schimmelpenninckstraat
Herdenkingsstenen i/d Schimmelpenninckstraat P. van Lierop

Legging nieuwe Herdenkingsstenen

5 september 2019 om 16:27 Maatschappelijk Deel je nieuws

Steenlegging Herdenkingsstenen op 25 september 2019.

Stichting Herdenkingsstenen Amersfoort en Ambassade van Vrede Amersfoort.

Nu de historie is uitgezocht, en de nabestaanden gevonden zijn, worden er door de Stichting Herdenkingsstenen Amersfoort in de Vredesweek op woensdagmiddag 25 september 2019 vier herdenkingsstenen gelegd voor Amersfoortse slachtoffers van de Duitse bezetter tijdens de Tweede Wereldoorlog. De slachtoffers zijn Joodse inwoners van Amersfoort en mensen uit het verzet gedurende die oorlogsjaren.

Het gaat op 25 september om 4 herdenkingsstenen. Om 16.00 uur wordt er met de onthulling gestart op Utrechtseweg 35. Vervolgens lopen we door naar Utrechtseweg 145 en 147 en eindigt tenslotte bij Vermeerstraat 22.

Twee herdenkingsstenen zijn bij deze steenlegging gesponsord door de Ambassade van Vrede in Amersfoort. Leden van de Ambassade van Vrede in Amersfoort zullen bij de onthullingen aanwezig zijn.

De lokale Ambassade van Vrede in onze stad wordt gevormd door afgevaardigden uit 5 religieuze gemeenschappen en maatschappelijke organisaties (het Apostolisch Genootschap, de Bahá’i gemeenschap, de Johanneskerk, P.K.N kerk de Bron en de R.K. Parochie O.L.V. van Amersfoort en Amnesty International). Samen zorgen zij voor de invulling van de activiteiten in de Vredesweek die dit jaar van 21 t/m 29 sept. loopt. Thema in dit jaar is: ” Vrede verbindt over grenzen ” .

Het leggen van de herdenkingstenen voor de laatste woonplek van Joodse mensen en uit het verzet in onze stad is een van de activiteiten waar de Ambassade van Vrede in Amersfoort gedurende de Vredesweek aan meewerkt. Zo houden we gezamenlijk als organisaties ook de verbinding in stand tot over de grenzen van de dood heen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie