Afbeelding
DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort laat witte tijger Maxi inslapen

4 september 2019 om 17:39 Dieren

AMERSFOORT DierenPark Amersfoort heeft woensdag afscheid moeten nemen van een witte tijger. ,,De gezondheid van onze witte tijger maxi ging hard achteruit en medicijnen brachten geen uitkomst", vertelt hoofddierverzorger Willem Verdonck. ,,met het oog op dierwelzijn hebben wij de tijger moeten laten inslapen."

TUMOR Tijger Maxi is bijna zestien jaar oud geworden. ,,Zij heeft een mooie leeftijd bereikt. Wij merkten dat haar toestand de laatste tijd verslechterde. Zij ademde slecht en dronk meer dan gebruikelijk, wat geen goed teken is", legt Willem Verdonck uit. ,,Uit medisch onderzoek bleek dat zij een tumor had en dat haar longen er slecht aan toe waren. Er was geen zicht meer op herstel en wij hebben daarom moeten besluiten om haar in te laten slapen."

Met het overlijden van tijger Maxi leven er geen witte tijgers meer in de Amersfoortse dierentuin. ,,Maxi heeft haar hele leven bij ons gewoond en wij hebben haar hier in ons park zien opgroeien", aldus de hoofddierverzorger. ,,Het zal dan ook wennen zijn om de witte tijger niet meer in ons park tegen te komen."

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie