Ruim dertig procent meer bezoekers trok winkelcentrum Emiclaer tijdens het evenement Emiclaer on the Beach.
Ruim dertig procent meer bezoekers trok winkelcentrum Emiclaer tijdens het evenement Emiclaer on the Beach. Emiclaer on the Beach

Emiclaer Beach trekt meer bezoekers dan ooit

4 september 2019 om 07:13 Evenementen

KATTENBROEK Ruim dertig procent meer bezoekers trok winkelcentrum Emiclaer tijdens het evenement Emiclaer on the Beach. De organisatie spreekt dan ook van een groot succes, waarbij er echter wel één wanklank was; hangjeugd heeft meermaals dingen gesloopt.

Jeroen van der Veer

In de periode tussen 20 juli en 1 september konden liefhebbers genieten van het speciaal aangelegde strand met ligbanken op winkelcentrum Emiclaer in Kattenbroek. ,,Mensen wisten ons goed te vinden", glunderde Antonie Zuijderwijk. ,,We hebben dertig procent meer mensen naar het winkelcentrum gekregen en dat ondanks de zomervakantie. Het weer heeft daarbij echt geholpen, want de zon heeft erg vaak geschenen."

VERNIELINGEN Was alles dan rooskleurig? Nee, dat was het niet. Dat weet ook Zuijderwijk: ,,Er waren inderdaad vernielingen. Twee grote strandstoelen en beelden zijn vernield. Doodzonde en ik begrijp dat echt niet, alleen heeft dit ons feest niet verpest." Want een feest dat werd het. Meer mensen dan ooit wisten het strand te vinden. ,,Het was voor ons een gok om meer chill-plekken te creëren, maar dit heeft goed uitgepakt. Daarnaast was er geen blauwalg in de vijver en liet de zon zich vaak zien. Het was écht geweldig."

BUURTBARBECUE De mede-organisator vond het mooi om te zien dat jong en oud te bewonderen was bij het strand en vooral bij de buurtbarbecue merkte hij hoe groot de impact was van Emiclaer on Beach. ,,Deze was gratis en voor iedereen toegankelijk. Daar kwamen zeshonderd mensen op af. Schitterend vond ik dat. Buurtbewoners gingen ook zelf achter de barbecue staan."

VOLGEND JAAR WEER Volgend jaar zullen buurtbewoners weer kunnen genieten van het strand, want één ding staat nu al vast: volgend jaar komt er weer Emiclaer on Beach. ,,Niet alleen mensen uit de omgeving weten de weg naar het strand te vinden, vrijwel heel Amersfoort lijkt ons te kennen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie