Het voormalige zorgcomplex De Amerhorst.
Het voormalige zorgcomplex De Amerhorst. Camelot Vastgoedbeheer

Anti-krakers in voormalige zorglocatie De Amerhorst

3 september 2019 om 14:22 Wonen

AMERSFOORT Het voormalige zorgcomplex De Amerhorst te Amersfoort is in beheer genomen door vastgoedbeheerder Camelot Europe. De vastgoedbeheerder zorgt door het plaatsen van tijdelijke bewoners op strategische plekken voor meer veiligheid en levendigheid in het pand en de omgeving, meldt zij.

In het pand op de Zandbergenlaan 44 huisvest Camelot tijdelijke bewoners op basis van antikraak. ,,Dit zorgt voor meer reuring in het gebouw en in de buurt. Een leegstaand pand brengt allerlei risico's met zich mee. Het wordt gevoelig voor vandalisme en kraak, en raakt in een staat van verval, wat zorgt voor onrust in de buurt en een gevoel van sociale onveiligheid. Naast het voormalig zorgcomplex zijn een kerk, een school en nog twee flatgebouwen te vinden. Daarnaast woont een deel van de oude bewoners nog in een andere vleugel van het pand. Als het pand leeg komt te staan, zullen zij degenen zijn die hinder ondervinden van de effecten hiervan." Door het plaatsen van bewoners ziet Camelot er naar eigen zeggen op toe dat het gebouw goed wordt beschermd en dat de buurt leefbaar en veilig blijft.

Eigenaar Amaris Zorggroep sloot De Amerhorst per 1 maart om op die plek een nieuwe woonzorglocatie te realiseren. Door het beheer uit te besteden kan Amaris zich volledig focussen op de herontwikkelingsplannen.

Het voormalige zorgcomplex De Amerhorst.
Het voormalige zorgcomplex De Amerhorst.
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie