Afbeelding
Bert Vos

Vrijwilligers gevraagd voor werk aan bosgebied Nimmerdor

3 september 2019 om 14:04 Natuur en milieu

AMERSFOORT De gemeente doet een oproep voor extra vrijwilligers die bijdragen aan het onderhoud van bosgebied Nimmerdor. Daarvoor wordt een startbijeenkomst gehouden op zaterdag 7 september vanaf 10.00 uur in de Fonteinkerk, aan de Robert Kochstraat 4.

Twee weken later, op zaterdag 21 september, start het werkseizoen van de vrijwilligers. Vanaf dat moment is iedere tweede zaterdag van 10.00 tot ongeveer 12.30 uur een groep vrijwilligers onder leiding van het IVN in het bos aan het werk. De vrijwilligers gaan met spa, takkenschaar en beugelzaag ongewenste jonge uitlopers van de Amerikaanse eik te lijf. Dit als aanvulling op het grote werk dat de gemeente aan aannemers uitbesteedt. Af en toe planten de vrijwilligers
jonge boompjes in het bos.  

Voorafgaand aan iedere werkzaterdag krijgen alle vrijwilligers een uitnodiging, met het verzoek alleen te reageren als zij van plan zijn om te komen. Zo weet het IVN hoeveel gereedschap en koffie met koek er nodig is. Een aanmelding als vrijwilliger verplicht hem of haar dus tot niets.

Aanmelden kan via nimmerdor@ivnamersfoort.nl of op de startbijeenkomst op 7 september. Meer informatie over bosgebied Nimmerdor op deze webpagina.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie