Week van de Alfabetisering
Week van de Alfabetisering Stichting Lezen en Schrijven

Informatiemarkt Soesterkwartier tijdens Week van de Alfabetisering

2 september 2019 om 09:49 Maatschappelijk Deel je nieuws

Van 9 tot en met 15 september is er de landelijke Week van de Alfabetisering met dit jaar als thema DURF! Een week waarin extra aandacht wordt gevraagd voor laaggeletterdheid, want in Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. DigiTaalhuis Amersfoort organiseert samen met andere organisaties en de gemeente Amersfoort op woensdag 11 september vanaf 13.30 uur een informatiemarkt bij de Emmauskerk, Noorderwierweg 131 in het Soesterkwartier. De samenwerkende organisaties roepen het publiek op: “Kom langs en durf je vragen te stellen!”

Als je kunt lezen en schrijven, heb je vaak geen idee wat het betekent voor iemand die dit niet kan. Mensen die onvoldoende kunnen lezen, schrijven en/of rekenen zijn kwetsbaar in onze samenleving. Er heerst een groot taboe op laaggeletterdheid, mensen schamen zich en durven niet om hulp te vragen. Met grote gevolgen op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven. Naast de gemeente Amersfoort zijn er verschillende organisaties in Amersfoort en daarbuiten die zich inzetten om deze mensen te helpen.

Samen met wethouder Kees van Eijk gaan vertegenwoordigers van de organisaties graag in gesprek met bezoekers van de markt. Bijvoorbeeld over de hulp die geboden kan worden maar ook over wat je kunt doen als je vermoedt dat iemand moeite heeft met lezen en schrijven. Het doel is dat meer mensen de kans krijgen om ook op latere leeftijd beter te leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer of smartphone. Want onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie