Voorzitter, Peer de Vries (l) secretaris Jan Willem Teunisse (r)
Voorzitter, Peer de Vries (l) secretaris Jan Willem Teunisse (r) J.W. Teunisse

Wonen in een luxe appartement op de Lichtenberg? De wonderen zijn de wereld nog niet uit!

29 augustus 2019 om 15:16 Maatschappelijk Deel je nieuws

Wonen in een luxe appartement op een prachtige plek in Amersfoort voor een goede prijs en ook nog eens bijdragen aan een beter milieu, kan dat? Ja dat kan! Op het terrein van voormalig ziekenhuis 'De Lichtenberg' is door de gemeente één kavel gereserveerd voor een zogeheten Collectief Private Ontwikkeling (CPO) Dit betekent dat daar door particulieren samen een klein appartementen complex kan worden gerealiseerd. Een groep enthousiastelingen uit Amersfoort wil die uitdaging aangaan en heeft daarvoor een CPO vereniging ‘Klein Lichtenberg’ opgericht om een duurzaam gebouw met wat luxere appartementen te realiseren.

 Op de website van de gemeente staat algemene informatie over dit project: https://wonenopdelichtenberg.nl/cpo. Op die site staat ook de huidige planning. De bieding is geopend en wordt afgesloten op 8 januari 2020. We zullen ons de komende tijd dus vooral moeten bezighouden met de vraag wat het ons waard is daar te kunnen wonen. Kortom, het is een spannende periode. Voor eind januari weten we of de bieding hebben gewonnen en dan moeten we echt aan de slag! Het leuke is dat je samen bepaalt hoe het gebouw eruit gaat zien.


Onze vereniging ‘Klein Lichtenberg’ is opgericht per notariële acte en heeft echte statuten en een echt bestuur. Er is dus geen sprake van een anonieme postbusfirma of andere weinig doorzichtige constructies. We hebben een website en daarop houden we maandelijks bij hoever we zijn met onze plannen. Zie  http://www.jwteunisse.nl/cpo-kleinlichtenberg.html. Op site staat ook de samenstelling van het bestuur vermeld en hoe met ons in contact te komen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met een van de bestuursleden of een E-mail sturen naar het adres van onze vereniging: cpo.kleinlichtenberg@gmail.com. We nemen dan binnen een paar dagen contact op. Er is plaats voor maximaal negen appartementen die in grootte kunnen variëren tussen 150 en 100 m². Er zijn nog plaatsen vrij. Deelname staat open voor iedereen die de uitgangspunten van de vereniging onderschrijft.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie