Afbeelding
PR

Heel seizoen jubileumfeest bij 100-jarig CJVV

29 augustus 2019 om 14:35 Verenigingen

AMERSFOORT CJVV viert op 20 maart 2020 haar honderdste verjaardag. Maar op 31 augustus start de club al het jubileumseizoen 2019/2020. Met de 29ste editie van het nationale G-toernooi wordt de aftrap verricht voor een heel seizoen met jubileumactiviteiten. Tevens wordt vanaf 18.00 uur de bekerwedstrijd van CJVV 1 gespeeld. Dit doen de spelers in nieuwe retro shirts waarmee ze het hele jubileumjaar alle wedstrijden zullen spelen.

Voorzitter van de jubileumcommissie van CJVV, Job van de Bovenkamp, legt uit. ,,We hebben een programma gemaakt waarmee we door het hele jaar heen grotere en kleinere evenementen aanbieden. Bestaande activiteiten krijgen een extra feestelijke uitvoering. We beginnen op 31 augustus om 9.00 uur met het nationale G-toernooi." De club heeft voor deze jubileumeditie van dit evenement voor mensen met een beperking een extra groot deelnemersveld. Uit het hele land zullen G-voetballers naar Sportpark Vermeerkwartier komen. Organisator Jaap Hoogendoorn hierover: ,,Tot nu toe staan we op vijftien clubs. Maar we zijn nog in contact met een eredivisie club om ook hun G-team in te schrijven. Dit zou natuurlijk geweldig zijn voor alle G-voetballers."

Het zal voor iedereen duidelijk zijn dat CJVV het 100-jarig bestaan niet onopgemerkt voorbij zal laten gaan. ,,We krijgen muziekkorps Juliana op bezoek, er komt een ijscokar, extra prijzen en bij de lunch een disco", somt Jaap Hoogendoorn op. ,,Bovendien doet Radio Golfbreker live verslag van wat er allemaal gebeurt bij CJVV." De organisatoren hopen dan ook op veel belangstelling voor deze feestelijke dag. ,,Publiek en aandacht vinden deze jongens en meiden geweldig. Doen ze nog meer hun best", glundert Jaap Hoogendoorn.

Na het G-toernooi worden de velden vrij gemaakt voor de officiële presentatie van de retroshirts voor CJVV 1. Hierin zal het team dit hele seizoen spelen, te beginnen met de bekerwedstrijd die direct na de presentatie gespeeld zal worden. ,,Na afloop zal de Club van 100 van CJVV de jubilerende club een object voor het clubgebouw aanbieden", meldt Job van de Bovenkamp. ,,Er wordt gefluisterd dat dit heel spectaculair gaat worden en in lijn met het roemruchte verleden van de 100-jarige." Na afloop is er een after party met DJ Melvin.

Uiteraard ligt het epicentrum van alle festiviteiten op en rond 20 maart. CJVV heeft de KNVB verzocht de wedstrijd van zaterdag 21 maart te verplaatsen, zodat op die dag clubactiviteiten georganiseerd kunnen worden. ,,Hierbij kun je denken aan een mixed toernooi, dweilorkestjes, voetbalshow, pannenkoekenkraam en meer", zo licht Job van de Bovenkamp toe. ,,Daarnaast wordt gewerkt aan een CJVV jubileumkrant voor heel Amersfoort en een jubileumboek voor iedereen die geïnteresseerd is in de afgelopen 100 jaar CJVV." In juni 2020 zal het jubileumseizoen worden afgesloten met een slotfeest.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie