Afbeelding
Stefan Verkerk

Amersfoort doet niet mee aan 'wietexperiment'

28 augustus 2019 om 13:30 Maatschappelijk

AMERSFOORT In Nederland gaan er tien gemeenten meedoen aan een experiment met staatswiet en Amersfoort zal daar niet bijzitten. Eerder werd aan gemeenten gevraagd wie er voor openstond en Amersfoort onderzocht het draagvlak. Deze bleek onvoldoende en daardoor heeft de stad bedankt. Welke tien andere gemeenten er wel meedoen, wordt hoogstwaarschijnlijk aanstaande donderdag bekendgemaakt.

Jeroen van der Veer

Het experiment moet duidelijk maken of het mogelijk is om coffeeshops legaal te voorzien van op kwaliteit gecontroleerde hennep in een gesloten coffeeshopketen. Daarnaast wordt gekeken wat het effect daarvan zou zijn op de openbare orde en volksgezondheid. 

Meerdere gemeenten, waaronder Tilburg, Almere en Breda meldt de NOS woensdagochtend, hebben zich aangemeld. De overige gemeenten waren woensdag nog onbekend, maar Amersfoort zal hier zeker niet bijzitten.

,,Het experiment gesloten coffeeshopketen (ook bekend als 'wietexperiment') is volgens het college in de huidige opzet helaas niet uitvoerbaar", aldus de gemeente eerder in een collegebericht. ,,Dit vanwege de strikte spelregels, de financie¨le en juridische risico's. Het college voorziet dat het experiment negatieve gevolgen zal hebben voor het huidige coffeeshopbeleid. Het college kan zich dan ook niet vinden in (de voorwaarden van) de huidige opzet van het experiment en besluit daarom de gemeente Amersfoort niet aan te melden voor deelname."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie