Ook aan de jongste hardlopers wordt gedacht bij de zesde editie van de Vlasakkerloop.
Ook aan de jongste hardlopers wordt gedacht bij de zesde editie van de Vlasakkerloop. Ries de Beer

Gewijzigde routes, zelfde uitdagingen in zesde Vlasakkerloop

1 september 2019 om 08:19 Overig

AMERSFOORT De Vlasakkerloop, georganiseerd door atletiekvereniging Triathlon, vindt op zondag 27 oktober voor de zesde keer plaats. Wandelen en hardlopen worden tijdens deze loop voor volwassenen en kinderen gecombineerd. Dit jaar voorzien van enkele aanpassingen bij de verschillende onderdelen. Maar daardoor niet minder aantrekkelijk. Inschrijven voor de verschillende onderdelen kan sinds 1 augustus.

,,We zijn als organisatie heel blij dat we wederom mooie parcoursen kunnen uitzetten', vertelt Ries de Beer namens de organisatiecommissie. 'Ondanks het feit dat we een gedeelte van het parcours niet meer over de Vlasakkers mogen laten gaan. De omgeving biedt voldoende andere mooie alternatieven."
WANDELEN De wandelparcoursen zijn geheel vernieuwd. De tochten van 15 en 20 km gaan dit jaar voor het eerst door het natuurgebied de Paltz. Ook wordt de voormalige vliegbasis Soesterberg aangedaan. En zien wandelaars de Lange Duinen en gaan zij op de heen- en terugweg door de Korte Duinen. De Beer: ,,Alle drie de routes zijn zeer afwisselend en we zijn dan ook erg benieuwd of we ook dit jaar meer dan 400 wandelaars mogen begroeten."
KESKIN 10 MIJL De grootste verandering van het Keskin 10 Mijl parcours is dat de Vlasakkers hierin niet meer voorkomen. In plaats daarvan loopt de route door het natuurgebied de Stompert. Het gehele parcours wordt hierdoor 50% verhard en 50% onverhard. Kortom 7 km Vlasakkers nagenoeg onverhard, wordt dit jaar ingeruild voor 7 km nagenoeg onverhard door een ander prachtig gebied. Vorig jaar kende dit onderdeel ruim driehonderd deelnemers. ,,Een aantal dat we ook zeker weer dit jaar aan de start verwachten. Ga de uitdaging aan en maak kennis met dit mooie parcours."
KIDSRUN EN RACERUNNING Tijdens de Keskin 10 Mijl, die om 12.00 uur start, is het de beurt aan de kinderen om hun afstand af te leggen. Voor de kinderen tot en met 8 jaar is er een parcours van 1 km uitgezet.

Deze gaat gedeeltelijk langs de bosvijver in bos Birkhoven. De kinderen van 9 t/m 12 jaar rennen 2 km door bos Birkhoven, eveneens met de bosvijver als mooie blikvanger in het parcours. Net als vorig jaar is voor het eerst een Racerunningscross aan het programma toegevoegd. Racerunning is voor kinderen tot 18 jaar met een beperking, die met een driewieler zonder pedalen en met een borststeun een parcours van 500 of 1000 meter afleggen.

CROSS 5 KM EN UNIVE 10 KM Tenslotte mogen de 5 en 10 km cross door bos Birkhoven en de Korte Duinen niet ontbreken. ,,We verwelkomen heel graag weer de 500 (of meer!) deelnemers van vorig jaar aan de start bij het clubhuis van AV Triathlon", aldus De Beer.

,,Iedere deelnemer ontvangt een Vlasakkerloopmedaille. Wij kijken uit naar veel deelnemers aan de start van een van de mooie onderdelen. Inschrijven kan via de website van www.vlasakkerloop.nl."

Meer op www.avtriathlon.nl.

Marcel Koch
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie