Daphe Gakes
Daphe Gakes Aangeleverd

Rondje van de Stad: een traktatie van Amersfoortse cultuurmakers

27 augustus 2019 om 11:06 Kunst Deel je nieuws

Theatergroep De Luie Honden organiseert dit jaar voor de derde keer het evenement ‘Rondje van de Stad’. Op zondag 15 september kun je, naast verschillende prachtige monumenten bezoeken, ook genieten van diverse optredens van lokale podiumkunstenaars en beeldende kunst. Alle optredens zijn gratis te bezoeken en bevinden zich in en rond de binnenstad en op de Wagenwerkplaats. Om de afstand tussen De War, De Wagenwerkplaats en de binnenstad te overbruggen rijdt er een speciale bus, volgens eigen dienstregeling rondjes tussen deze locaties. Laat je verrassen door al het moois wat Amersfoort te bieden heeft.

Op zondag 15 september vindt de derde ronde van Rondje van de Stad plaats. Een kunstenroute langs bijzondere Amersfoortse locaties, dit jaar voor het eerst aangevuld met beeldende kunst. Tijdens dit evenement zijn uiteenlopende acts en voorstellingen te zien.

Geniet onder het genot van een drankje van diverse muzikale talenten in Plantsoen West. Van Duo Rendez Vous tot Cortez, van Iris Noëlle tot Mockingbirds. Of ga op reis naar één van de andere locaties. Ga op zoek naar Piet en Marijke, vind FABIO a.k.a. De Monnik op een bijzondere locatie op de Wagenwerkplaats. Maak kennis met het nieuwe theatercollectief De Stad Speelt, dat hun eerste improvisatievoorstellingen gaat spelen op het terrein van De WAR. Ontdek de Hof Ladies, Abke Bruins, Kim Pendjol en Sheila van de Weerd, die ook een première spelen in de kapel van de Mannenzaal.

En wat dacht je van de Amersfoorters die zijn uitgevlogen naar andere gebieden van het land? Zo is Eva Schuurman inmiddels dichteres des Achterhoeks en kun je bij deze woordkunstenares je eigen gedicht komen halen bovenop de Koppelpoort. Charlotte Waardenburg neemt haar collega Dookje Engelhard mee, Anne Chris komt met Steff en Ellen Schuring speelt haar nieuwste solovoorstelling.

Er zijn ook Amersfoortse makers die vooral buiten de stad werken. Ook zij laten zien wat zij nou eigenlijk doen. Neem een kijkje bij Actic op de Wagenwerkplaats, ontdek de veelzijdige Oscar van der Bergen en zie wat Duda Paiva nou eigenlijk voor moois maakt bij de Cliniclowns. Bezoek de expositie van Kliekes in de Onze-Lieve-Vrouwetoren of neem een kijkje bij de expo in Galerie Absoluut.

Kortom: Er is ontzettend veel te beleven op zondag 15 september. Voor het actuele programma en de dienstregeling van de bus kun je kijken op www.rondjevandestad.nl of zorg dat je een programmaboekje bemachtigt!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie