Afbeelding
Eempers

Motorrijder ernstig gewond bij val op A28

26 augustus 2019 om 13:15 Ongeval

HOOGLAND Op de A28 net voorbij afslag Soesterberg richting Amersfoort is zondagavond rond 21.00 uur bij een eenzijdig ongeval een motorrijder ernstig gewond geraakt.

Op de afrit Soesterberg is de man met zijn motor ten val gekomen. Daarbij is hij hard in botsing gekomen met een verkeersbord. De motorrijder raakte zwaargewond door het ongeluk. Ter plaatse is hem de nodige medische hulp geboden. Inmiddels ligt de man in kritieke toestand in een ziekenhuis, meldt de politie.

Twee ambulances kwamen naar de plaats van het ongeluk om de eerste hulp te verlenen. Het ambulancepersoneel kreeg kregen assistentie van de trauma-arts die in de traumahelikopter arriveerde om het slachtoffer te stabiliseren. Daarna werd de motorrijder, een 47-jarige man uit Hoogland, met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Omdat de traumaheli op de weg landde, sloot Rijkswaterstaat de A28 ter hoogte van Zeist ongeveer drie-en-een-half uur in de richting van Amersfoort af. De verkeersongevallen analysedienst (VOA) van de politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval. Voor mensen die het ongeluk hebben zien gebeuren, is Slachtofferhulp ingeschakeld.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie