Afbeelding
Feike Faase

Kinderfestival GekkigGeit op Boerderij Breevoort

26 augustus 2019 om 10:35 Evenementen

AMERSFOORT De tweede editie van het festival GekkigGeit vindt zondag 8 september van 11.00 tot 16.00 uur plaats. Net als vorig jaar georganiseerd op Geitenboerderij Breevoort aan de Slaagseweg 4 in Hoogland-West. Een dag voor kinderen en (groot)ouders, waarbij geiten, de boerderij en veel gekkigheid centraal staan.

Petra van Pop-Up yoga verzorgt kinderyoga met uitzicht op de geiten. Er is een parcours vol boerenspelletjes, geitje-prik, sjoelen, boerenbasketbal en Sportivate neemt bezoekers mee naar het blote-voetenpad. In het speciaal gemaakte mini-strobalentheater vertelt Jeroen van JeBo Entertainment het verhaal van 'De wolf en de zeven geitjes'n. Bij Bzzzonder worden natuurarmbandjes gemaakt en met 'Pak een sik and take a pic' maken bezoekers er de leukste foto's. 

Natuurlijk geeft boer Jos graag een rondleiding op zijn geitenboerderij. Verder is er muziek en zijn er voldoende (geiten)hapjes en sapjes. Zo is het ijs van Lekker Gemekker, gemaakt van geitenmelk. Ook de pannenkoeken van geitenproducten ontbreken niet en kan er geitenkaas worden geproefd. Tenslotte zijn de achthonderd geiten van boer Jos er ook; vanaf de speciale vip-box zijn ze prachtig te zien en bewonderen. 

GekkigGeit begint om 11.00 en duurt tot 16.00 uur. De toegang is 5 euro voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar, voor (groot)ouders is de toegang gratis. Boerderij Breevoort is te vinden op Slaagseweg 4, Hoogland-West. Hoewel er parkeergelegenheid is wordt er aangeraden om op de fiets te komen. Let op, er is geen gelegenheid tot pinnen, dus neem contant geld mee.

Het idee en de organisatie is een samenwerking tussen Boerderij Breevoort, Mariska Jacobi van iaMeventz en Theo Polman van C3Advies.   

BREEVOORT Boerderij Breevoort, in de volksmond ook wel 'Universiteit van de Geit' genoemd, is een groot melkgeiten-bedrijf met achthonderd melkgeiten en zo'n tweehonderd lammeren. De boerderij is al sinds 1856 in het bezit van de familie Tolboom, Jos en Cindy Tolboom zijn de huidige eigenaars. Bij het bedrijf hoort 13 hectare land. Op Breevoort wordt geheel duurzaam gewerkt; bij de geiten wordt geen antibiotica gebruikt en het ongedierte wordt zonder gif bestreden.

Afbeelding
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie