Afbeelding
Stichting Dorpsfeest Hoogland

Dit is het programma van Dorpsfeest Hoogland

23 augustus 2019 om 09:15 Overig

AMERSFOORT Het Dorpsfeest Hoogland wordt gevierd van donderdag 19 tot en met zondag 22 september. Een keur aan artiesten komt naar Hoogland, zoals Snollebollekes, Martijn Fischer, Wulf en Kris Kross Amsterdam.

De zomer wordt op zaterdag 21 en zondag 22 september feestelijk afgesloten tijdens de gezinsdagen. Er staan diverse sport- en spelactiviteiten op het programma, zoals Sterrenslag, straattheater en een creatieve straat. Zaterdag staat ook in het teken van de paardensport en op zondag wordt voor de eerste keer een gevarieerd fietsprogramma georganiseerd. Niet alleen voor recreatieve fietsers en wielrenners, maar ook voor de allerkleinsten en het hele gezin.

PRE-PARTY Het Dorpsfeest begint al op vrijdag 13 september, tijdens de Pre-Party voor alle jongeren van 12 tot en met 16 jaar. In Concordia in Hoogland maken de dj's van QMusic met het Foute Uur iedereen warm voor de 27ste editie van het Dorpsfeest. De Pre-Party start om 20.30 uur en duurt tot 23.59 uur. Toegangskaarten zijn te koop vanaf dinsdag 3 september.

ZOMERCARANVAL Het Zomercarnaval voor mensen met een (verstandelijke) beperking vindt plaats op donderdag 19 september van 11.00 tot 14.00 uur. Met One Two Trio en DJ Ruud wordt het een gezellig carnaval. Ook De Turfstampers en carnavalsvereniging De Hooge Narren zorgen voor een feestelijke stemming. Dit onderdeel wordt financieel mogelijk gemaakt door onder anderen HandicapNL. Toegangskaarten kunnen worden aangevraagd via zomercarnaval@dorpsfeesthoogland.nl.

ORANJEAVOND Op 19 september staat Sint Caecilia garant voor the 11th Night of Hoogland. Feestgangers worden op deze oranjeavond in een oranje outfit verwacht en er zijn optredens van Martijn Fischer, de Mannen van Oranje en Sint Caecilia. De avond begint rond 20.00 uur, maar bezoekers (18 jaar en ouder) zijn al vanaf 19.30 uur al welkom in de feesttent.

DREESFEEST De Revue van Toen en Nu is te vinden op het Dreesfeest, met muziek, dans, quiz en sketches vrijdagmorgen 20 september vanaf 10.30 uur. Toegangskaarten voor het Dreesfeest zijn al vanaf dinsdag 3 september te koop. De feesttent is die dag open vanaf 10.00 uur. 

SNOLLEBOLLEKES Wulf en the Dirty Daddies staan op vrijdag 20 september op het podium in de feesttent. Ook dj Barry Paf is van de partij en draait hits uit de Nederlandse hitparade. Op zaterdag pakt Dorpsfeest Hoogland groots uit voor de jeugd met niemand minder dan Snollebollekes en Kris Kross Amsterdam. Feestband de Coronas maakt deze avond compleet met bekendste hits uit de Top 40. Beide feestavonden beginnen om 20.00 uur.

Ook zaterdag en zondag overdag is er van alles te doen op het Dorpsfeest. Er zijn sport- en spelactiviteiten, zoals Sterrenslag en het kunstlab, het kinderplein, de creatieve straat en het theater. Op het hoofdveld zijn er naast paardensportrubrieken ook spectaculaire motorstuntshows en onder andere een demonstratie van paramotors. En op het wedstrijdterrein wordt, naast ponywedstrijden, ook een demonstratie horseboarding gegeven. Toegang overdag is gratis.

FIETSTOCHT Voor de sportievelingen zijn er op zondagochtend diverse sportieve fietsactiviteiten. Voor de allerkleinsten is er een loopfietsenparcours en er wordt een familiefietstocht gehouden. Tijdens de fietstocht van ongeveer een uur ontdekken deelnemers Hoogland op een nieuwe manier. Wie in is voor een langere fietstocht kan zich ook inschrijven voor een route van 45, 80, 115, 160 of 200 kilometer.

APP Meer informatie over het volledige programma, de feestavonden, de voorverkoop van toegangskaarten en alle activiteiten vind je op www.dorpsfeesthoogland.nl. Vanaf begin september is ook de speciale Dorpsfeest Hoogland app te downloaden.

KAARTEN De toegang overdag in het weekend is gratis. Voor de drie avonden in de feesttent zijn kaarten nodig. De (vrije) kaartverkoop start op donderdagavond 12 september om 19.00 uur bij De Neng aan de Engweg in Hoogland. Maximaal twee kaarten per persoon. Er kan bij De Neng gepind worden. Toegangskaarten voor het Dreesfeest en de Pre-Party zijn al vanaf dinsdag 3 september te koop bij Primera/kapper Brundel en café-bar De Kolkrijst (en dus niet bij de slijter) in Hoogland. Ben je 16 of 17 jaar en wil je naar de feesttentavonden op vrijdag of zaterdag? Dan heb je behalve een toegangskaart ook een 18mintocherin-pas nodig. Bestel deze op tijd: vóór 1 september via www.18mintocherin.nl

PROGRAMMABLAD Het programmablad van Dorpsfeest Hoogland wordt vóór 1 september 2019 (in de laatste week van augustus) bezorgd in Hoogland, Schothorst, Zielhorst, Nieuwland en Kattenbroek. Ophalen bij een van de verspreidpunten kan ook. Kijk hiervoor op de website www.dorpsfeesthoogland.nl/verspreidpunten.

Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie