Afbeelding
ANP Foto

Van Duijn springt naar zilver op EK schoonspringen

6 augustus 2019 om 18:55 Overig

AMERSFOORT (ANP) Schoonspringster Celine van Duijn uit Amersfoort heeft het niet voor elkaar gekregen om de Europese titel op de 10 metertoren te prolongeren. In Kiev noteerde Van Duijn een totaalscore van 304,50; goed voor zilver.

Ze bleef met haar score ver verwijderd van het goud dat naar de Oekraïense Sofia Lyskoen ging. Voor eigen publiek kreeg ze van de jury in totaal 330 punten.

Van Duijn zag de Russische Joelia Timosjinina nog akelig dichtbij komen. Timosjinina moest genoegen nemen met brons op 0,05 punt achter de Nederlandse.

SUPERTROTS Vorig jaar verraste de 26-jarige Amersfoortse door de Europese titel op te eisen in Edinburgh. Een jaar eerder kwam ze op de EK in Kiev niet verder dan de tiende plaats op de toren. Edwin Jongejans, bondscoach van de schoonspringers, is ,,supertrots" op de prestatie van Van Duijn. ,,In het schoonspringen gebeurt het zelden dat je het ene jaar wint en het jaar erop ook nog zilver haalt. Ze heeft laten zien dat vorig jaar geen toevalstreffer was."

Van Duijn kreeg in Kiev nog een award van de Europese zwembond LEN. Haar goede prestaties van vorig jaar werden beloond met de prijs voor beste vrouwelijke schoonspringer van 2018.

OLYMPISCHE SPELEN In juli van dit jaar werd Van Duijn op de WK tiende op haar onderdeel. Op de wereldtitelstrijd verzekerde ze zich van deelname aan de Olympische Spelen in Tokio volgend jaar.

Maandag begon Van Duijn met het Nederlandse team de EK met een zesde plaats op de team event.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie