Street art festival op het Sint Jorisplein.
Street art festival op het Sint Jorisplein. Cees Wouda

Input gezocht voor kunst in tunnel

31 juli 2019 om 14:13 Kunst

AMERSFOORT De fietstunnel op de Liendertseweg, die De Hoef en Schothorst met het centrum verbindt, wordt op een bijzondere wijze opgeknapt. Twee bevlogen kunstenaars gaan, met input uit de stad, een muurschildering maken.

Op dit moment zijn de muren nog wit, maar in het voorjaar van 2020 worden de muren voorzien van tekeningen. Om het ontwerp te maken vragen de kunstenaars om input van inwoners en voorbijgangers. ,,Wat zijn kenmerkende plekken in en rondom De Hoef, het Waterwingebied en Liendert? Welke plekken zijn erg belangrijk? Aan welke plekken wordt vaak niet gedacht? Welke stukjes uit de omgeving zijn belangrijk voor u persoonlijk? Hoe is het voor u als bewoner om dagelijks door de tunnel te fietsen?" Kortom; de kunstenaars zijn vooral nieuwsgierig naar ervaringen van gebruikers van het gebied. Insturen kan via kunsttunnel@amersfoort.nl. De kunstenaars maken een selectie van de ingestuurde ideeën en gaan daarna aan de slag met hun ontwerp. Insturen kan tot en met 13 september.

KUNSTENAARS De muurschildering wordt gemaakt door Rozemarijn Westerink en Marisa Rappard. Zij hebben vorig jaar samengewerkt aan een wandvullende muurtekening. Rozemarijn tekent vaak tuinen en Marisa maakt abstracte tekeningen; in hun muurtekening vermengden beide zich tot een vloeiend geheel. In de muurschildering van De Hoef willen ze in een stroom beelden weergeven hoe bewoners van Amersfoort en passanten de tunnel en haar omgeving ervaren.

Het definitieve ontwerp zal in november klaar zijn. Volgend jaar wordt de muurschildering daadwerkelijk gemaakt.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie