Afbeelding
Kannen & Kruiken

Bier, wijn, eten en muziek bij Kannen & Kruiken

30 juli 2019 om 06:27 Evenementen

AMERSFOORT Kannen & Kruiken maakt zich op voor een nieuwe editie. Het evenement strijkt van donderdag 8 tot en met zondag 11 augustus neer in het Burgemeester Brouwerplantsoen. Bezoekers kunnen genieten van vele soorten bier en wijn, er kan gegeten worden en er is live muziek.

Ambachtelijke bierbrouwers brengen een weekend lang hun lekkerste bieren aan de man. Het vloeibare goud komt in alle kleuren en smaken aan bod, uit de fles of van de tap. Bierkenners komen flink aan hun trekken bij het ruime assortiment en ook voor de beginnende bierdrinkers valt er veel te winnen. 

HONDERDVIJFTIG BIEREN Uitgesmeerd over acht bars zijn er meer dan honderdvijftig bieren te verkrijgen. Lokale brouwers als Swarte Os, Louis Loyal en Eembier vullen een bar met exclusieve toppers en ook Goose Island brengen hun specials. Andere bars worden bezet door het Amersfoortse Rock City Brewing, Jopen, Two Chefs Brewing en Lowlander Beer. Ook is er een bierproeverij, waarbij de biermeester uitgebreid vertelt over de verschillende bieren en smaken.

WIJN Ook liefhebbers van wijn komen aan hun trekken op Kannen & Kruiken. ,,Het assortiment van wijnen weet de beproefde kenner uit te dagen en de gezellige leek naar nieuwe hoogtes te brengen. Of men nou houdt van een stevige basis of meer geniet van druiven die veel zonuren hebben gekend: de wijnen van De Wijnbar en de Henri Bloem Bar weten de liefhebber te verrassen'', aldus de organisatie. Elke hoek van het smakenpalet is vertegenwoordigd in meer dan dertig wijnen.

MUZIEK Het Burgemeester Brouwerplantsoen wordt gevuld met live muziek van singer-songwriters, live bands en dj's zoals Joshua Meijer & Band, TWINS en Bricket Out, Abus Fox en nog vele anderen.

ETEN Onder andere Amersfoortse keukens verzamelen zich om de fijnproevers van lekkernijen te voorzien. Bij het Kroket Loket zijn Amersfoortse borrelhappen te proeven, Vlaams friteshuis Van Gogh voorziet vanuit zijn Piepermobiel puntzakken patat, de Marktslagers van de Amersfoortse markt brengen kwaliteitsvlees aan de man en Kaasgekkie serveert de kaasplanken.

Kannen & Kruiken is geopend op donderdag van 15.00 tot 23.00 uur, op vrijdag van 15.00 tot 01.00 uur, op zaterdag van 13.00 tot 01.00 uur en op zondag van 13.00 tot 22.00 uur. Meer informatie op kannenkruiken.nl/amersfoort/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie