Afbeelding
Auto verzekering

4 dingen die in iedere auto moeten liggen

17 juli 2019 om 08:25 lokaal

Een autoverzekering en geldig rijbewijs zijn de basics die iedere automobilist moet hebben. Maar wist dat er nog meer onmisbaar is? Deze 4 dingen moeten bij iedereen in de auto liggen. Van noodhamer tot reserveband – ligt dit al in je auto?
1. Een autolamp
Veel mensen weten niet dat je verplicht bent om een reservelamp bij je te hebben. Deze back-up heb je hard nodig als je onderweg bent en je autolamp het ineens niet meer doet. Niet alleen is het veel veiliger als je de lamp dan meteen kunt vervangen, je voorkomt ook een bekeuring tussen de €90 en €140. Bij de autodealer en de meeste tankstations kun je een reservelamp kopen.
2. Een reservelamp
Naast een reservelamp moet er ook een reserveband in je kofferbak liggen. Vergeet niet het gereedschap dat je nodig hebt om de band te verwisselen: een krik, kruissleutel, wielmoeren en een schroevendraaier. Heb je geen idee hoe je een band moet verwisselen? Op YouTube staan gelukkig genoeg handige video's.
3. Een noodhamer
Niet één noodhamer moet in je auto liggen, maar het liefst twee. Deze gadget is je redder in je nood als je met de auto te water raakt. Dat gebeurt vaker dan je denkt: tussen de 700 en 800 auto's komen ieder jaar in het water terecht. Omdat er geen tijd is om een noodhamer door te geven, is het verstandig om er minimaal twee te kopen.
4. Een EHBO-koffer
Rijd je in België, Oostenrijk of Kroatië dan ben je verplicht om een EHBO-koffer bij je te hebben. Ook in andere landen is het slim als er een verbanddoos in je kofferbak ligt met verband, steriele gaasjes en meer. Handig: er zijn kant-en-klare EHBO- koffers te koop speciaal voor in de auto.
Ook onmisbaar: een autoverzekering
Dat een autoverzekering onmisbaar is voor iedere automobilist, is waarschijnlijk geen nieuws. Zonder mag je zelfs de weg niet op. Een autoverzekering vinden die bij jou en je budget past, is alleen even speuren. Geen zin om het uit te zoeken? Denk dan eens aan de autoverzekering van InShared. Niet alleen betrouwbaar, maar ook voordelig. Hier kun je vrijblijvend de premie van deze verzekering berekenen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie