Saskia in training.
Saskia in training. Karym Ahmed

Twee Amersfoortse voetbalsters naar Homeless Worldcup

16 juli 2019 om 19:24 Sport

AMERSFOORT Op het Life Goals Festival Amsterdam presenteerde bondscoach René van Rijswijk, voormalig profvoetballer bij RKC en Cambuur Leeuwarden de selectie voor de Homeless World Cup 2019 in Cardiff. Voor dit team zijn twee Amersfoortse voetbalsters geselecteerd: Saskia en Hanneke

Al jaren neemt Stichting Life Goals Nederland deel aan de Homeless World Cup met een Nederlands herenteam en een Nederlands damesteam. In 2015 tekende de organisatie zelf op voor de organisatie van het mondiale straatvoetbaltoernooi op het Museumplein in Amsterdam. De Homeless World Cup is een straatvoetbaltoernooi voor kwetsbare mensen vanuit de hele wereld. Ooit zijn zij vastgelopen in het leven, maar nu zijn zij keihard aan het werken voor een betere toekomst. De Homeless World Cup is een fantastisch podium voor deze mensen. Een beloning voor het harde werken en de persoonlijke ontwikkeling die zij hebben doorgemaakt. Niet de voetbaltechnische kwaliteiten waren doorslaggevend, maar de maatschappelijke vooruitgang die zij het laatste jaar hebben geboekt. Uit de ruim tweehonderd deelnemers van de Dutch Street Cup zijn uiteindelijk 8 heren en 8 dames geselecteerd.

Van 27 juli tot 3 augustus zullen de Nederlandse teams afreizen naar Cardiff in Wales. Saskia: ,,Tot aan 27 juli zijn we in training. Heel mooi om samen met de anderen Nederland te gaan vertegenwoordigen in Cardiff. We gaan er hard ons best doen."

Saskia en Hanneke zijn actief bij het Life Goals Programma in Amersfoort bij voetbalvereniging CJVV. Door middel van dit programma is er structureel sportaanbod gecreëerd in het sociale domein.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie