Afbeelding
Arie Smit

Beschermhekjes voor zwanen worden na klachten verwijderd

15 juli 2019 om 15:12 lokaal

AMERSFOORT De hekjes bij de Fromberg in Vathorst om zwanen te beschermen worden weer verwijderd. Vanwege de meldingen was geprobeerd om de dieren te beschermen, maar het hekwerk bleek toch niet het juiste middel.

Jeroen van der Veer

Na klachten van automobilisten besloot de gemeente Amersfoort de hekjes aan beide kanten van de Fromberg te plaatsen. De wateren aan de zijkanten van deze straat lijken al langere tijd de thuisbasis van een zwanenfamilie en in het verleden vielen zij regelmatig voorbijgangers aan.

Om te voorkomen dat er gewonden vallen of filevorming is, zijn er sinds afgelopen week hekjes bij het water geplaatst. Na klachten, op bijvoorbeeld social-media en in De Stad Amersfoort, heeft de gemeente besloten toch de hekjes weer te verwijderen.

,,Vanwege vele meldingen gedurende een langere periode hebben we geprobeerd om de zwanen te beschermen maar dat heeft het met deze hekjes blijkbaar niet gewerkt", aldus gemeente woordvoerder Brugt Groenevelt. ,,We zijn aan het zoeken naar de juiste oplossingen die zowel goed zijn voor de zwanen als de bewoners. Om deze reden worden de hekjes weer verwijderd."

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie