Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Amersfoort en de woningcorporaties gaan voor aardgasvrije stad

11 juli 2019 om 09:47 lokaal

AMERSFOORT De gemeente Amersfoort en de drie Amersfoortse woningcorporaties Portaal, Omnia Wonen en de Alliantie ondertekenden op 10 juli de Samen Duurzaam Deal. Met de Samen Duurzaam Deal onderschrijven gemeente en woningcorporaties de intentie om te investeren in het verduurzamen van woningen. 

Ruim 40 procent van de CO2-uitstoot in Amersfoort wordt veroorzaakt door het verwarmen van huizen en gebouwen. Ongeveer 30 procent daarvan is in bezit van de drie corporaties. ,,Daarom werken zij al geruime tijd samen om alternatieve methodes te zoeken die deze vorm van CO2-uitstoot kunnen terugdringen in de stad. Die samenwerking is nu vastgelegd in de Samen Duurzaam Deal, waarin beschreven staat hoe de woningcorporaties gezamenlijk de uitdagingen van de energietransitie gaan oppakken", schrijft de gemeente.

SCHOTHORST Eén van de concrete acties die voortvloeit uit de Samen Duurzaam Deal is dat de gemeente samen met de woningcorporaties in Schothorst-Zuid een uitvoeringsorganisatie gaat vormen gericht op het aardgas vrij maken van de wijk. Daarnaast voert de gemeente, in samenwerking met de woningcorporaties, een marktverkenning uit naar de mogelijkheden van warmtenetten. Voor de overige wijken stemmen de betrokken partijen zoveel mogelijk hun planning en de informatievoorziening op elkaar af.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie