Burgerinitiatief om te komen tot een woongroep op de Lichtenberg

9 juli 2019 om 11:57 lokaal Deel je nieuws

Burgerinitiatief om te komen tot een woongroep voor 50 plussers en/of zij die binnenkort gaan beginnen aan hun 3e levensfase.

Dit is een herstart van het burgerinitiatief dat ruim 2 jaar geleden is genomen, als reactie op de veranderende gezondheidszorg, en gericht op het realiseren van een onbezorgde, oude dag. 

De Gemeente Amersfoort heeft na ruim 2 jaar eindelijk de inschrijving op de CPO locatie op de Lichtenberg opgesteld.

De steeds verder afbrokkelende gezondheidszorg veroorzaakt veel onrust bij ouderen en toekomstige ouderen. De huidige verzorgingsstaat wordt steeds verder teruggedrongen waardoor velen zich afvragen of in de toekomst nog wel op een passende zorg kan worden gerekend. Een zorg die nodig of wenselijk is als de gezondheid achteruit gaat.

Wachten op passende maatregelen van de overheid lijkt een weinig hoopvolle weg.

Het is daarom niet verwonderlijk dat burgerinitiatieven worden ontplooid. Initiatieven die gericht zijn op het realiseren van een onbezorgde oude dag.

In Amersfoort gaan Wil en Bram Valk verder met het ontwikkelen van een project op de “Lichtenberg” om te komen tot de ‘Woongroep SamenZelfstandig’.

De zoektocht is gestart naar participanten, die bereid zijn de ontwikkeling en realisatie van deze woongroep verder uit te werken en vorm te geven en daarin uiteindelijk zelf willen wonen.   

Samen leven in een woongemeenschap als een sociaal proces met veel individuele en maatschappelijke mogelijkheden. Het is een uitdaging om zowel openheid als begrenzing, zowel betrokkenheid als gepaste afstand te realiseren.

Het initiatief wil harmonie bevorderen maar gaat conflicten niet uit de weg. De initiatiefnemers zijn en blijven vooral nieuwsgierige, zoekende mensen!

Veel informatie over het project ‘Woongroep SamenZelfstandig’ kunt U vinden op de website.

Meer vragen kunt u stellen bij:
Wil en Bram Valk (initiatiefnemers)
Com. v. Rijckevorselsingel 18,
5224CM ’s-Hertogenbosch.

Tel: 073 6240653

mail: woongroep.samenzelfstandig@gmail.com

www.woongroepsamenzelfstandig.123website.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie