Afbeelding
BDUmedia

Gemeente overstag: 'bewoners kunnen grond adopteren'

4 juli 2019 om 18:09 lokaal

AMERSFOORT De gemeente gaat de bestrating rond boomspiegels bij de Everard Meijsterweg, Daltonstraat en Woestijgerweg weer verwijderen. Dit besluit is genomen na feedback van omwonenden. Bewoners krijgen de mogelijkheid om de het stukje grond te adopteren en samen met de gemeente te kijken naar een mooie en groene invulling ervan.

Jeroen van der Veer

Na het voltooien van het project Hart Leusderkwartier, waarbij het riool onder de eerder genoemde straten en omgeving is vernieuwd, is er vanuit omwonenden kritiek gekomen over de bestrating rondom bomen. De bestrating staat namelijk in contrast met een project als operatie Steenbreek ('Tegel eruit, groen erin') en riep dan ook veel vragen op.

,,Het valt bewoners kennelijk op dat het niet strookte met het nieuwe beleid van vergroenen", aldus wethouder Kees Kraanen. ,,Wij hebben geluisterd en er direct op ingegrepen. De bewoners krijgen een brief met tekst en uitleg."

Tijdens de planvorming voor het project Hart Leusderkwartier was er voor gekozen de boomspiegels in het projectgebied voor de eerstvolgende jaren te bestraten, omdat dit eenvoudiger te beheren is. 

ADOPTEREN Opmerkingen uit de buurt hebben er echter mede voor gezorgd dat het nu wordt teruggedraaid. Daarbij kunnen omwonenden zelf ook een bijdrage leveren door één of meer van deze boomspiegels te adopteren.

,,Wellicht liggen één of meer van deze boomspiegels in de buurt van uw woning en heeft u interesse om deze naar uw eigen smaak te vergroenen en daarna zelf te onderhouden", aldus de gemeente in de brief. ,,Wij werken graag mee aan dit initiatief."

geïnteresseerden kunnen tot en met 31 augustus 2019 hun interesse aangeven via het e-mailadres rioolleusderkwartier@amersfoort.nl. Begin september ontvangen zij dan van de gemeente een reactie met praktische informatie.

In september bekijkt de gemeente de reacties en zal er actie ondernomen worden. Vervolgens pakt de aannemer de boomspiegels aan die in beheer blijven van de gemeente. Die betreffende locaties worden op een later moment eenmalig ingezaaid met een mengsel van wilde bloemen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie