Tomassen en Schoonderbeek maken samen plannen voor de locatie van Houtrust.
Tomassen en Schoonderbeek maken samen plannen voor de locatie van Houtrust. Hanna de Groot

Nieuwe plannen voor plek Houtrust

10 juli 2019 om 17:31 Nieuws

HOOGLANDERVEEN Dit jaar is hij veertig jaar werkzaam bij Ambiance Houtrust in Hooglanderveen. Wim Tomassen begon toen hij 22 jaar oud was en is de eigenaar van de bekende horecagelegenheid. Maar nu het pensioen nadert, heeft Tomassen nieuwe plannen voor de locatie aan de Heideweg 23.

Hanna de Groot

,,Al jarenlang werk ik met een enthousiast team om gasten te verwelkomen bij Ambiance Houtrust. Dat doe ik met erg veel plezier. Eigenlijk wil ik dit werk niet loslaten, maar ook voor mij komt het pensioen dichterbij. Dan ga je nadenken over de toekomst. Is er misschien een opvolger? Mijn drie dochters hebben inmiddels een eigen leven opgebouwd, en daar ben ik heel blij mee. Natuurlijk zijn er ook andere opties, en die zijn allemaal de revue gepasseerd. Daarbij houd je rekening met veel zaken, waaronder de buurt hier. We zitten namelijk in een woonwijk en dan speelt overlast al snel een rol. Als horecazaak proberen we dit te beperken, en daar hebben we ons altijd hard voor gemaakt. Maar met een nieuwe horecaondernemer in dit pand, is het natuurlijk de vraag hoe dit in de toekomst zal zijn. De overlast zal niet minder worden.'', aldus Tomassen.

WONINGEN Een andere optie is het bouwen van nieuwe woningen. ,,Het is bekend dat er in Amersfoort een tekort is aan woningen, daardoor kwam deze optie om de hoek kijken. Daarnaast is het een verbetering wat betreft duurzaamheid, want het pand waar we nu in zitten is niet gebouwd met alle duurzame voorzieningen die er nu zijn. De gedachte dat je op deze plek iets mooiers en beters neerzet dan er nu staat, is fijn. Want ik heb een sterke band met deze plek; ik ben geboren en getogen in Hooglanderveen. Mijn ouders runden samen een café in dit dorp, waar ik en mijn vijf broers en zus graag waren. De passie voor horeca, maar ook voor Hooglanderveen, is er dus al mijn leven lang.''

Tomassen vond in Evert Schoonderbeek een ontwikkelaar die wilde nadenken over mogelijke bouwplannen. ,,Met hem heb ik de overeenkomst om dit plan te gaan onderzoeken, een aanvraag ligt nu bij de gemeente. Er is nog geen zekerheid, wanneer en of er gebouwd zal worden. Dat wordt later bekend. Tijdens de bouwprocedure krijgen de buurtbewoners de kans om mee te denken over de plannen. Dat vind ik belangrijk.'' Als de bouw doorgaat, zullen er verschillende soorten woningen komen, zoals appartementen en eengezinswoningen.

DOORGAAN ,,We blijven de komende jaren, ik schat in zo'n vier tot vijf jaar, lekker doordraaien. Er zijn allerlei activiteiten, zoals salsadansen op zondag, en men kan de komende tijd gewoon zalen blijven boeken voor feesten, evenementen of vergaderingen. Ook in het restaurant gaan we gewoon door met dezelfde energie, want ik vind dit werk nog steeds fantastisch om te doen. Hopelijk loop ik over dertig jaar, net zoals mijn moeder nu, nog steeds over dit terrein en denk ik met trots terug aan de mooie jaren die we hier hebben gehad.''

w   [www.houtrust.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie