Afbeelding
Jeroen van der Veer

Insluiper aangehouden na meerdere misdrijven op één dag

29 juni 2019 om 19:23 lokaal

AMERSFOORT Een 36-jarige man is zaterdag op heterdaad aangehouden voor het plegen van meerdere misdrijven op dezelfde dag, onder meer in Amersfoort. De zoektocht naar de verdachte eindigde na een achtervolging waar meerdere politievoertuigen bij waren betrokken.

Politieagenten kregen zaterdagochtend rond 10.00 uur een melding van een insluiping in een woning aan de Heinsiuslaan in Amersfoort. Daarbij werden autosleutels gestolen en ging de insluiper er met de auto van de bewoners vandoor. Agenten troffen in dezelfde straat een ander gestolen auto aan. Deze bleek eerder die ochtend buit te zijn gemaakt bij een woninginbraak in Vleuten. 

KLEDING GESTOLEN Even later die ochtend dook de insluiper in de gestolen auto weer op in Utrecht. Daar had hij in een kledingwinkel dure kledingstukken gestolen en ging hij er met hoge snelheid in het gestolen voertuig vandoor. Met inzet van ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) werd de auto rijdend aangetroffen op de snelweg A27 ter hoogte van Gorinchem. Agenten zetten de achtervolging in die eindigde in de gemeente Boven-Hardinxveld. Daar stapte hij uit de auto en vluchtte hij te voet de woonwijk in.

VERSTOPT Na een zoekactie werd de man op de Rembrandtstraat gevonden toen hij zich probeerde te verstoppen in een schuur van een bewoner. De 36-jarige Utrechter werd gelijk aangehouden en zit vast. De man wordt verdacht van een woninginbraak, insluiping in een woning, diefstal van twee auto's en een winkeldiefstal. De recherche heeft de zaak in onderzoek en de gebruikte gestolen spullen in beslag genomen, om het snel mogelijk weer terug te kunnen geven aan de eigenaren.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie