teaser voor het concert: een saxofoon voor de Lieve Vrouwetoren, wat gaat daar gebeuren?
teaser voor het concert: een saxofoon voor de Lieve Vrouwetoren, wat gaat daar gebeuren? Bram Kruis

Jarige KAMV pakt uit met concertweekend

28 juni 2019 om 20:55 lokaal Deel je nieuws

Amersfoort – De Koninklijke Amersfoortse Muziekvereniging viert dit jaar haar 130-jarig bestaan en dat mag iedereen weten. Daartoe worden in het weekend van 13 en 14 juli aanstaande twee concerten gegeven aan de voet van de Lieve Vrouwetoren. Met muziek die voor elk wat wils biedt.

De oudste muziekvereniging van Amersfoort laat op 13 en 14 juli zien en horen dat zij nog springlevend is: samen met de muziekvereniging Sint Caecilia uit Humbeek (België) geeft zij twee concerten.

Op zaterdagavond 13 juli een Promsconcert, waarbij solisten Joyce van Gils en Robin Visser (zang) de twee verenigingen zullen aanvullen. Van klassiek tot pop en via o.a. musical weer terug, er zullen veel verschillende stijlen langskomen.

Op zondagmiddag 14 juli bestaat het concert uit twee delen: allereerst wordt het succesvolle kinderconcert “Muziek is van Iedereen”, met liedjes van Jeroen Schipper (winnaar Willem Wilminkprijs 2019, voor het beste kinderlied), van 14 april j.l. nog eens dunnetjes overgedaan.  Nu met het harmonieorkest van de K.A.M.V., het Belgische gastorkest én de leden van het Studieorkest van de K.A.M.V.. En natuurlijk zullen Jeroen Schipper en de twee zangeresjes van basisschool De Breede Hei niet ontbreken. Een vrolijk begin van de middag voor jong en oud.

Het tweede gedeelte zal een iets verkorte versie worden van het Promsconcert van de avond ervoor. Met een drankje (en een hapje) op de terrassen van het Lieve Vrouwekerkhof kan heel Amersfoort dan nog een keer genieten van diverse stijlen van muziek.

Voor deze gelegenheid staat er het hele weekend een muziektent op het Lieve Vrouwekerkhof.

Zaterdagavond begint het feest om 19.30 uur en op zondagmiddag gaat als eerste het kinderconcert om 13.30 uur van start.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie