Coverbeeld De buurt was veilig
Coverbeeld De buurt was veilig Rechtenvrij

Lezing van Eemlandse auteur Rik Bronkhorst over De buurt was veilig

27 juni 2019 om 15:01 lokaal Deel je nieuws

Avron groeit op na de Tweede Wereldoorlog te midden van generaties met de mentaliteit van voor die wereldbrand, terwijl langzaam maar zeker de Nieuwe Tijd in de vrijheidsdrang van de jaren '60 gloort. Avron blijkt een buitenbeentje, een koekoeksei gelegd in het verkeerde nest. Hij beschouwt met naïviteit en verwondering zichzelf en zijn directe omgeving. Een omgeving die hem niet kan of wil begrijpen: hij is anders en dat voelt hijzelf ook. Ondanks zijn roep om hulp is hij onmachtig om het tij te keren en zakt hij weg in eenzaamheid.

Het verslag over het leven van Avron geeft schrijnend weer hoe ouders en zorgverleners falen terwijl de buurt toekijkt. Hij is op zoek naar houvast, veiligheid, geborgenheid en liefde.

De lezing zal worden omlijst met zachte gitaarklanken uit de jaren ‘60 en ‘70.

Over Rik Bronkhorst

Rik Bronkhorst (Amersfoort, 1950) is geboren en opgegroeid in De Bloemenbuurt van het Soesterkwartier. Hij verlaat noodgedwongen al jong het ouderlijk huis en begint zijn zoektocht door het leven naar zichzelf. Pas later ontdekt hij zijn creatief vermogen als grafisch kunstenaar, radiomaker, columnist, dichter en schrijver.

Kaarten voor de lezing kosten € 5,- voor leden en € 7,50 voor niet-leden. De lezing is op 11 juli om 14.00 uur in de Bibliotheek het Eemhuis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie