Afbeelding
Rinus van Denderen

Amersfoort wil praten over veranderingen Sinterklaasfeest

25 juni 2019 om 13:25 lokaal

AMERSFOORT De gemeente Amersfoort gaat onder leiding van burgemeester Lucas Bolsius in gesprek met het Sinterklaascomité. Op donderdagavond 4 juli zullen diverse partijen en vrijwilligers met elkaar om de tafel zitten om veranderingen van het sinterklaasfeest bespreekbaar te maken. 

Jeroen van der Veer

,,De meerderheid van de Sinterklaascomités is gestopt met het gebruik van oorringen en rood gestifte lippen", staat te lezen in een mail aan de vrijwilligers rondom het Sinterklaasfeest. ,,Wij willen nu met z'n allen een paar stappen verder gaan op de ingeslagen weg. Hoe die stappen en veranderingen er dan uitzien? Dat willen we graag met u bespreken, want uw inzet als vrijwilliger voor het feest is heel belangrijk." 

De brief is gestuurd vanuit de gemeente en 'ondertekend' door burgemeester Lucas Bolsius. ,,Wij hebben de mail doorgestuurd naar onze vrijwilligers", benadrukt het Sinterklaascomité via een bestuurslid. ,,De gemeente wil met ons in gesprek en wij zijn op 4 juli te gast. Wij hebben dus geen idee wat ze allemaal willen bespreken. De invulling is ons echt onbekend. Wij gaan er open in en willen benadrukken dat Sinterklaas een feest voor iedereen moet blijven."

De gemeente was (nog) niet bereikbaar voor commentaar. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie